Nyomást gyakorol beszállítóira az Apple

HusztiD 2016.07.06. 17:26 Apple, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 224

pegatron

A Digitimes azt állítja, hogy az Apple nyomást gyakorol a beszállítóira annak kapcsán, hogy csökkentsék az előállítási költségeket – természetesen mindezt annak érdekében, hogy számukra megmaradjon a magasabb árrés. Ez többek között olyan vállalatokat érint, mint a méltán híres Foxconn és Pegatron párosát, akiket leginkább az iPhone összeszerelése kapcsán emlegethetünk.

Mint azt tudjuk, az almások több partnerrel állnak kapcsolatban egyidejűleg, legutóbb pedig a Sharp is felmerült a gyártások kapcsán, ugyanis pár hónappal ezelőtt a Foxconn felvásárolta. Elviekben a kaliforniai óriás nyomást gyakorol a partnereire annak érdekében, hogy csökkentsék a gyártási költségeket. Természetesen ezt csak úgy lehet megtenni, ha minél több gyártóval állnak kapcsolatban, hiszen akkor több árajánlatot kapnak.

A beszámoló alapján több vállalat, mint a Wistron, Kantatsu, Largan vagy a brit Imagination Technologies is csökkenő bevételekről számolt be a legutóbbi negyedévben. A visszaeső megrendeléseknek sokan a jelenleg csökkenő okostelefon piacot hozták fel érvként. Így nehéz tartani a versenyképes árszabást, hiszen ha nincs kellő megrendelése egy gyártónak, akkor nyilván nem tudnak barátibb ajánlatokat szabni a megrendelők számára.

Ezek pedig olyan belsős dolgok, amit mi végfelhasználók úgysem fogunk érezni. Abban viszont reménykedhetünk, hogy az ősszel érkező iPhone 7 modelljeivel kellően felkészül az Apple, ugyanis ha visszatekintünk az utóbbi évekre, akkor az első hónapok folyamán mindig hiánycikk volt, hiszen nem tudtak kellő mennyiségű készletet felhalmozni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Zoli - 2016.07.06. 17:44

    A cikk jól mondja, nem nálunk fog megjelenni a kedvezmèny.

  2. Apples - 2016.07.06. 20:16

    Ebben semmi új vagy különös nincs. Alapvetően mindenki így jár el, az Apple meg óriási darab számával (azonos termékből) meg erősebben tud alkudni es versenyeztetni – ez meg is teszi a végsőkig, sőt olykor azon túl is. Van rá példa, hogy a beszállító túlvállalta magát es csődbe ment.
    Egy biztos, hogy a fare trade es az Apple az tűz es víz. Sajnos. Sokkal szívesebben venném a termékeiket ha nem így lenne – ez így nem fenntartható!

Szólj hozzá Te is!