Elon Musk lehet a Skynet atyja: jönnek a házimunkára szakosodott robotok

HusztiD 2016.06.24. 17:54 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 170

irobot-house_1024

Néhanapján sokunk számára jelent nehéz kihívást a házimunka, hiszen egy-egy hosszú nap végén lehet, hogy éppen nincs kedvünk nekiállni takarítani vagy akár mosogatni. Nagyon úgy tűnik, hogy ennek megoldásán ügyködik Elon Musk, a Tesla fejese, hiszen nem olyan régen létrehoztak egy Open AI nevezetű céget, amely arra szakosodik, hogy az alapvető otthoni munkáinkat robotok végezzék el.

Az információk szerint az Open AI egy már meglévő technológiára építkezik, ami által képesek lennének beprogramozni a gépeket az adott munkák elvégzésére. Magát a vállalatot még 2015 decemberében hozta létre Musk és Sam Altman párosa, azóta pedig 1 milliárd dollárt gyűjtöttek össze olyan óriásoktól, mint például a PayPal. Az amúgy non-profit vállalat célja, hogy az automatizált eljárásnak köszönhetően megkönnyítsék az emberek mindennapjait.

Elvileg a robotok ma már olyan szinten vannak, hogy képesek válaszolni egy összetett kérdésre, illetve alapvető parancsok elvégzésére. Ennek kapcsán több dolgot láthattunk, azonban a hozzánk legközelebb lévő mesterséges intelligencia mégiscsak Siri, avagy Viv lehet. Az Open AI egy nyilatkozata szerint pedig ma már nagyon ígéretes algoritmusok vannak mindezekre. A gépek megértik, amit az emberek mondanak, képesek beszélgetést folytatni, nem utolsó sorban pedig elvégezni magát a feladatot.

terminator_robots-970-80

Az Open AI célja, hogy mindezekre pontot tegyenek és megoldást hozzanak az emberek háztartásába azzal, hogy segítenek a házimunkákat elvégezni. Nem mellesleg érdemes kicsit visszamenni 2014 nyarára, amikor egy interjú keretein belül Elon elmondta, hogy az embereknek nagyon óvatosnak kell lenniük a mesterséges intelligenciával, ugyanis olyan, mintha egyenesen az ördögöt idéznék meg vele.

Kíváncsian várjuk, hogy végül milyen megoldásokat jelent be a jövőben az Open AI.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Pancsu - 2016.06.24. 20:26

    Ez nem semmi , terminator !

Szólj hozzá Te is!