Végül megtört a jég: hamarosan megnyílhat az első Apple Store Indiában

HusztiD 2016.06.23. 17:25 Apple, Kiemelt hírek 1 db 127

apple-store

Az elmúlt hetek folyamán már megannyiszor beszámoltunk az Apple és India kapcsolatáról. Mint azt nagyon jól tudjuk, az ázsiai országban csupán akkor nyithat egy vállalat saját üzletet, amennyiben az ott kapható termékek legalább 30 százalékát gyártották le náluk. Ergo Indiába kell vinni a gyártások egy bizonyos részét, ami alól sajnos a kaliforniai vállalat sem kivétel – legalábbis eddig nagyon úgy tűnt.

A TNW legújabb beszámolója szerint az Apple-nek az elmúlt napok folyamán sikerült egy olyan egyezséget kötnie a kormánnyal, amely kölcsönösen jó lehet mindkettejüknek. A beszámolók szerint az almások egy darabig még nem viszik az országba a gyártást: 8 év haladékot kaptak, amiből három év úgymond a próbaidőszak, amit még maximum öt évvel tolhatnak ki. Cserébe India is jól jár, mivel beköltözik egy nagyvállalat, amely az elkövetkezendő éveken belül úgyis saját gyárakat nyit a Foxconn által.

És ez nagyon kedvező lesz az Apple számára, ugyanis Tim Cook a 2016 Q2-es pénzügyi negyedéves konferencián elmondta, hogy úgy tekintenek Indiára, mint a Kínára, hiszen ott az elmúlt évek folyamán nagyot nőtt a termékeik iránt a kereslet. És mi a jó hír? Elvileg 18 hónapon belül megnyílhat az első almás üzlet az országban.

Mivel egy újabb meg nem erősített szóbeszédről beszélünk, így érdemes várni, hogy mi lesz az ügy végkifejlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Tóth Márk - 2016.06.23. 17:46

    Nem vagyok Indiai, de mégis örülök neki valamennyire…

Szólj hozzá Te is!