Apró, de annál hasznosabb újítást kapott az Apple TV

HusztiD 2016.06.06. 15:54 Apple, Egyéb 0 db 297

tvos-app-store

Az Apple egészen csendben frissítette a tvOS béli App Store-t az elmúlt napok folyamán, amire már többen felfigyeltek. Ugyebár iOS-nél megszokhattuk, hogy a digitális áruház lényegében három kategóriában rangsorolja az appokat: top fizetős, top ingyenes és a top növekvő. Na ennek kapcsán történt kisebb, ám egészen jelentős frissítés.

Ha valaki rendelkezik egy negyedik generációs Apple TV-vel, akkor az nyugodtan kipróbálhatja. A lényeg, hogy ha mondjuk a top ingyenes listából letöltünk egy alkalmazást – legyen szó bármelyikről -, majd teljesen bezárjuk az App Store-t és újra elindítjuk, akkor láthatjuk hogy abból a listából eltűnt az adott program. Mégis miért? Mivel amit feltelepítünk a set-top box-ra, azt a rendszer automatikusan figyeli, így a listákban nem fogja újra megjeleníteni.

Ez nem csak azt eredményezi, hogy mindenkinek teljesen máshogy néznek ki a toplistái, de ezáltal sokkal több applikáció válik elérhetővé a felhasználók számára. Egyelőre azonban nincsen információ, hogy az iPhone és iPad-en lévő App Store szintén megkapja-e ezt a funkciót, de vélhetően idővel ott is bemutatkozhat valami hasonló eljárás, amivel egy fokkal felhasználóbarátibbá varázsolnák a digitális áruházat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!