iPhone SE riválison dolgozik a Xiaomi

HusztiD 2016.06.06. 13:56 Egyéb, iPhone 1 db 500

iphone-se11

Az utóbbi hónapok folyamán mondhatni eltűnt a Xiaomi a médiából, hiszen nem sokat hallatott magáról. Most viszont az a hír járja, hogy a kínai gyártó hamarosan bemutatja a legújabb telefonját, amely ezúttal nem az iPhone 6s készülékeivel kívánja felvenni a versenyt, hanem a három hónapja bemutatott SE-vel.

Mint azt tudjuk, az iPhone SE-vel az Apple egy olyan telefont mutatott be, amely hardveresen majdnem megegyezik a jelenleg piacon lévő csúcsmodellel, azonban sokkal kedvezőbb az árfekvése, ami mellett csupán 4 col kijelzőméretet kapunk. Főleg olyan piacokra szánták az SE-t az almások, mint Kína vagy India, hiszen köztudott, hogy ezeken a piacokon eleve drágábbak a telefonok és nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy a legújabb iPhone-nal a zsebükben mászkáljanak az utcán.

A szóbeszédek szerint az új készüléket Xiaomi Mini-nek fogják hívni és egy 4,3 colos HD (720×1280) kijelzővel lesz felvértezve, ami mellé egy négymagos Snapdragon 820 processzor társul (pont ami a Galaxy S7 Edge-ben is van). Nem mellesleg lesz még 3 GB RAM, illetve alapból 32 GB-os háttértárral lesz felvértezve. A 13 megapixeles kamera és ujjlenyomat olvasó már csak hab a tortán.

Arról, hogy pontosan mikor fog érkezni és mennyibe fog kerülni, egyelőre nem derült ki. Viszont hogy egy ilyen készülékkel mennyire fogják idézőjelesen megfogni az Apple-t, azt egyelőre nem tudni. Feltehetően ez sem fog sok vizet zavarni a kaliforniaiak számára, de az elkövetkezendő hónapok folyamán erre úgyis fény derül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Pal007 - 2016.06.06. 15:48

    Oh… 4,3″. A legideálisabb képernyőméret volna számomra… :)

Szólj hozzá Te is!