Megdöbbentően érdekesen alakulnak az App Store bevételek a fejlesztők között

HusztiD 2016.05.12. 13:53 Apple, iOS 0 db 288

one-percent-hero

Bizonyára ti is hallottatok már róla, hogy mennyire nehéz pénzt keresni az App Store által. Sajnos ez nagyon igaz, hiszen általában a már ismertebb fejlesztőcsapatok nyerik el állandóan az emberek figyelmét, ami végül azt eredményezi, hogy szinte csak a saját alkalmazásaik lesznek a legnépszerűbbek.

A SensorTower jóvoltából készült egy új felmérés, amely teljesen rávilágít erre a dologra. A legújabb adatok csupán a januártól márciusig terjedő amerikai App Store adatait tükrözik, azonban annyit érdemes elmondani, hogy feltehetően máshol sem sokkal különb a helyzet.

Az amerikai top fejlesztők az idei év első három hónapjában összesen 1,34 milliárd dollárt generáltak. Most kapaszkodjatok meg, hiszen ezt az összeget csupán 623 kiadó érte el együttesen. Rajtuk kívül további 62 ezer fejlesztő van, akik összesen csak 85,8 milliót kaszáltak. Ha ezeket a számokat leosztjuk, akkor fejenként nagyjából 1400 dollár jön ki, ami cseppet sem mondható nyereségesnek. Statisztikailag ez annyit jelent, hogy a bevételek 94 százalékát produkálták az első egy százalékba eső fejlesztőcsapatok.

Screen-Shot-2015-06-08-at-19.20.43-780x431

És milyen neveket sorolhatunk a top egy százalékba? A Supercell, akik nevéhez a Clash of Clans és a Boom Beach tartozik, vagy ilyen még a Machine Zone aki a Game of War és az iMob Online-ért felelős. De akár ide sorolhatjuk a Netflix, Spotify és HBO trióját egyaránt.

Na az ilyen statisztikai adatok mellett mondja azt valaki, hogy pofonegyszerű az App Store bevételekből megélni. Van köztetek olyan, akinek e téren már van valamilyen pozitív vagy negatív tapasztalata?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!