Újabb pletykák az iPhone 7-ről; hamarosan megkezdődik az Apple Watch 2 modellek gyártása – mi történt a héten?

HusztiD 2016.04.17. 15:36 Apple, Kiemelt hírek 2 db 642

Erre a hétre is kaptunk érdekes híreket, ugyanis olvashattunk az iPhone 7 és Apple Watch 2 párosáról, amin kívül persze rengeteg egyéb dolog történt. Szokás szerint összeszedtük a legérdekesebb híreket arra az esetre, ha valamiről lemaradtatok volna.

nypd_police_car

Újabb szóbeszédek az iPhone 7-ről

Immáron több hónapja olvashatunk arról, hogy mégis milyen lehet az ősszel megjelenő iPhone 7. Az eddigi legtöbbet emlegetett pletyka szerint külsőre szinte ugyanolyan lesz, mint az iPhone 6s, csupán másabb lehet az antennacsíkok elrendezése, illetve a kamera sem fog (elvileg) kitüremkedni.

Bővebben itt.

Hamarosan indul a második generációs Apple Watch gyártása

A Digitimes legújabb beszámolója szerint a kaliforniai vállalat hamarosan megkezdi az Apple Watch 2 gyártását, hiszen már leadta a rendeléseket a beszállítóik felé. Amennyiben hitelesek az oldal információi, akkor a második óránál már nagyobb diverzitásra törekszik az Apple, hiszen ezúttal több partnerük van a gyártási folyamatok kapcsán.

Bővebben itt.

Semmit sem talált az FBI a terrorista telefonján

Az elmúlt néhány hét folyamán már többször beszámoltunk az FBI és az Apple kapcsolatáról. Mint tudjuk, a szövetségiek szerették volna, ha az almások feltörik az egyik iPhone 5c készüléket, melyet a San bernardinói terroristától foglaltak le. Mint tudjuk, erre nem került sor, azonban az FBI-nak a Cellebrite által sikerült feltörnie a szóban forgó készüléket.

fbi

Bővebben itt.

Honnan jött a Project Titan kódnév?

Eléggé régóta terjengenek a pletykák az úgynevezett Project Titan-ról, alias az Apple Car-ról. A Silicon Valley Business Journal információi szerint az Apple nagyon csendesen fejleszti az elektromos autót, melyhez az elmúlt időszakban már több épületet beüzemelt. Sőt, nem hogy beüzemelt, de mindegyik ilyen épületet valamilyen görög mitológiai alakról nevezték el.

AppleCarFront34_v003-780x439

Bővebben itt.

A Cellebrite továbbra is optimista a feltörhető iPhone-ok terén

Nem olyan régen már hallhattunk a Cellebrite-ról, ugyanis ők voltak azok, akik segítettek feltörni az FBI számára a San bernardinói iPhone 5c-t. Ezúttal újra reflektorfénybe kerültek, hiszen úgy hiszik, hogy akár egy iPhone 6-tal is simán megbirkózhatnak. Mindezt annak ellenére állítják, hogy elvileg iPhone 5s-től felfele már képtelenség feltörni az Apple telefonjait. Elvileg.

iphone-6-plus-battery

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején láthattunk egy új Apple reklámot, melyben egy NBA sztárral reklámoztak, majd olvashattunk, hogy Swift-re válthat az Android, illetve arról, hogy egy új billentyűzet nélküli MacBook szabadalom látott napvilágot. Nem sokkal később beszámoltunk, hogy ígéretes fejlesztések elé néz az iCloud, később pedig arról, hogy már érezni lehet a csökkenő iPhone eladások előszelét. A hét közepén szóba jött az új iPad Pro a kijelzőjét illetően, később pedig az iPhone SE egyaránt, ami eléggé sikeres lehet a legutóbbi előrejelzések szerint.

date-bug-wifi

A hét második felében olvashattunk egy új törvényjavaslatról, amely a telefont nyomkodó sofőröket büntetné, illetve nem sokkal később kiderült, hogy hogyan zárta az idei év első negyedévét a Samsung. Végezetül új kampányt indított a Föld Napja alkalmából az Apple, majd egy értékes dizájnert szerződtetett le a GoPro Jony Ive 19 fős csapatából. Nem utolsó sorban pedig újra felbukkant az 1970-es bug az iOS 9.3.1 alatt, amit remélhetően hamarosan kijavítanak.

Ezek voltak tehát a tizenötödik hét legérdekesebb hírei, történései. Nehéz ezúttal megtippelni, hogy mire számíthatunk az elkövetkezendő napok folyamán, de nem kizárt, hogy kapunk újabb iOS, OS X, watchOS és tvOS bétákat. Ezen felül talán már az agyon rágott FBI és Apple titkosításáról is olvashatunk újabb kalandokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. John - 2016.04.17. 15:45

    Ha a telefon kinézete nem fog nagyot ütni akkor nem fognak sokat eladni belőle!

  2. Zoli - 2016.04.18. 20:42

    Nem változtatnak, mert van mèg raktáron aluminium, meg èvek óta ugyanaz a pixelsûrûségû kijelzô. A ram nagyon olcsó, a szoftver adott. Ez amit látunk, èrzünk, a többit hozzáteszi a marketing osztály.
    Ezt vehetitek szentírásnak is, ezzel szisztémával gazdagodnak a világ cégek, a kóla sem vàltozik szinte semmit!

Szólj hozzá Te is!