Még egy dolog… Avagy milyen újdonságokat várhatunk pluszban a hétfői Apple eventtől?

HusztiD 2016.03.19. 14:59 Apple, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 934

tim-cook-apple-one-more-thing-e1412867859939-1940x1090-780x438

Az Apple bő egy hete jelentette be, hogy március 21-én, azaz jövő hét hétfőn tartja meg a rendhagyó eventjét. Miért rendhagyó? Azért, mert az utóbbi évek folyamán mindig az ősz folyamán jelentették be a legújabb iPhone és iPad modelleket, azonban a 4 colos telefon közeledtével ez valamelyest megváltozott.

Tegyük fel, hogy a pletykák zömét elhisszük. Ez esetben elmondhatjuk, hogy két nap múlva nem csak egy új iPhone SE-t kapunk, hanem egy 9,7 colos iPad Prót, ami egy az egyben hasonlítani fog a nagyobbik testvérére, ugyanakkor új – de még nem a második generációs – Apple Watch órákra számíthatunk. Eddig teljesen jól hangzik minden, nem? Sőt, ennyi újdonsággal simán ki lehet tölteni a másfél avagy kétórás előadást.

De milyen újdonságokra számíthatunk még? Igazából egy rakás olyan termék bejelentése lehet az esélyes, amelyet már régóta nem frissítettek a kaliforniaiak. Mi pedig összeszedtük, hogy pontosan milyen meglepetésekre számíthatunk.

overview_hero1

Az első ilyen a Thinderbolt kijelző. Az Apple még 2011 folyamán dobta piacra a jelenlegit, amelyet még mindig 380 ezer forintos áron kínálnak. Azóta eltelt öt év és semmi sem változott… Időközben megjelentek a 4 és 5K felbontásra képes iMac modellek, így jogosan várhatjuk, hogy az Apple frissítse ezt a termékvonalat. És miért ne tenné? Már-már mondhatjuk, hogy javában a 4K érában vagyunk, így miért ne kedveznének a professzionális felhasználók számára, akik ezeken a kijelzőkön dolgoznak?

Új MacBook modellek. Ez jelenleg egy nagyon kényes téma. Ha azt nézzük, akkor az Apple egy éve frissítette őket utoljára, s nagyjából ilyen időközönként ejtik meg az éves ráncfelvarrásokat. A kérdés továbbra is az, hogy mi lesz a MacBook Air sorsa? Kapunk-e új Air modelleket, avagy annak helyét teljesen a MacBook veszi át? Ha kapunk, akkor azok milyenek lesznek? Nem olyan régen voltak arról pletykák, hogy az Apple hamarosan bemutatja az új 13 és 15 colos Air modelleket. Talán ez az event lesz, ahol megismerhetjük ezeket? Nem kizárt.

Mac Pro. A kaliforniai vállalat még 2013 decemberében frissítette az azóta is piacon lévő Pro modelleket. Azóta lassan eltelt két és fél év, de ismét azt érezzük, mintha megfeledkeztek volna róla. Ideje lenne ennek a masinának a frissítése, hiszen már-már egy 27 colos iMac modell is képes arra, amelyre a jelenleg piacon lévő Pro. Nem mellesleg egy Thunderbolt 3 és USB C csatlakozó sem ártana. Főleg akkor, ha megjelennének az új Thunderbolt kijelzők.

macpro_00090

Mac Mini. Pontosan mikor jelentek meg a jelenleg piacon lévő modellek? 2014 októberében. A Mac Mini leginkább az a gép, ami viszonylag olcsó, s a hobbi felhasználókat bevezeti az Apple világába. Igen ám, de a vállalat még mindig egy másfél éves gépet árul, amire szintén ráférne a hardverfrissítés. Természetesen a Mini esetében egyaránt jók lennének az Intel jelenlegi Skylake processzorai, pluszban egy memória duplázás sem ártana, valamint az USB C szabvány megjelenése.

Új Beats/Apple vezetéknélküli EarPods fülesek. Hetekkel ezelőtt volt egy olyan pletyka, hogy az Apple kiad egy teljesen vezeték nélküli fülest az iPhone 7-hez. Miért? Mert elvileg nem lesz jack port az ősszel érkező új modelleken. Ennek kapcsán pedig remek alkalom lehet most bemutatni ezeket az új füleseket, amelyek mondjuk az iPhone SE-hez járnának. Bár itt érdemes megjegyezni, hogy ha ez valóban megtörténne, akkor azzal már szinte biztosra vehetnénk, hogy az ősszel bemutatásra kerülő csúcsmodell már jack nélkül fog érkezni.

Új Apple Pencil és Smart Keyboard. A pletykák túlnyomó része szerint az új 9,7 colos iPad Pro teljesen olyan lesz, mint a novemberben megjelent testvére. Ergo annyi különbségre számíthatunk, hogy egy kicsivel kisebb lesz nála. Elvileg az Apple Pencilt támogatni fogja, ugyanakkor vélhetően hozzá is opcionálisan megvásárolható lesz egy Smart Keyboard. Talán ezekről szintén hallhatunk egy pár szót hétfő este.

screen-shot-2012-10-15-at-8-52-22-am

Ezeket várhatjuk tehát a márciusi eventtől. Jó lenne, ha az Apple a felsorolt készülékek zömét frissítené, azonban erre biztos nem fog sor kerülni. Legalábbis azért nem, mert ha visszatekintünk a múltba, akkor az almások sosem egyszerre frissítették a termékeiket. Viszont ha az új iPad Pro kiegészítői mellett kapnánk egy teljes MacBook vonal frissítést, az már bőven jó volna. Végső soron pedig ne feledjétek, a hétfői event után egy összefoglaló cikkel jelentkezünk, így maradjatok velünk, nehogy lemaradjatok a legfontosabb történésekről!

Ti mit gondoltok? Vajon milyen meglepetéssel várnak minket a kaliforniaiak?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. iRon242 - 2016.03.20. 07:46

    Thunderbolt!

  2. Alnus - 2016.03.20. 08:39

    En annak is örülnék, ha a pró billentyűjét lehetne kapni.

Szólj hozzá Te is!