Már most hihetetlenül sikeres Kínában az Apple Pay

HusztiD 2016.02.24. 07:11 Apple 0 db 312

square-apple-pay

Csupán az előző hét csütörtökön indult útjára az Apple Pay Kínában, de máris nagy sikereknek örvend a hírek szerint. Várható volt mindez, ugyanis mint ahogyan már tudhatjuk, az App Store bevételeinek nagy része az ázsiai országból származik, így nagy reményekkel állt az Apple Pay bevezetése elé a kaliforniai vállalat.

Az első nagyon érdekes dolog, hogy a bevezetést követő első 12 órában összesen 38 millió bankkártyát aktiváltak sikeresen az Apple Pay kapcsán. Ekkora számokra talán még Tim csapata sem gondolt, ugyanis átmenetileg túlterheltté váltak az Apple szerverei. Ez mindenféleképpen nagy bizakodásra ad okot.

A másik érdekes információ, hogy Kínában tranzakciónként 0,07 százalék illeti meg az Apple-t. Ha az amerikai piachoz hasonlítjuk, akkor ott 0,15 százalékról beszélünk. Ergo az ázsiai országban fele annyi díjat von le az almás vállalat a közeli források beszámolója alapján. Hogy miért pont ennyi, az sajnos nem derült ki, de vélhetően a piac ezen szegmensén inkább azt vallja az Apple, hogy kevesebb díjat igényel, hiszen úgyis itt lesz (talán) a legsikeresebb a szolgáltatásuk.

A legutóbbi hírek alapján legközelebb Franciaországban rajtolhat el az Apple Pay. Hogy hozzánk Magyarországra mikor érkezik, azt egyelőre erős homály fedi.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!