Lassan ugyan, de egyre jobbá válik az Apple TV

HusztiD 2016.02.24. 07:10 Apple 3 db 182

screen-shot-2015-11-24-at-1-08-19-pm

A tavalyi év végén az Apple kiadta a negyedik generációs Apple TV-t, melynek egyik nagy újdonsága az App Store megjelenése volt. Ezzel lényegében lehetővé tették azt, mint az iOS és iPhone/iPad esetében: megnyitották az utat a fejlesztők számára, hogy jobbnál jobb alkalmazásokat készítsenek, amivel egyre több és hasznos funkciót hozhatunk ki a set-top boxból.

Mivel még eléggé kezdetleges maga a tvOS, így az almások azt csendben és lassan fejlesztgetik. Most legutóbb például egy csekély, ám annál hasznosabb funkció vált elérhetővé, ami iOS-nél már egy ideje megszokott dolog. Ha eddig egy app leírását néztük, akkor ugyebár ott csak képek voltak az adott app-ról. Mostantól pedig videók egyaránt megtalálhatóak, így egy 30 másodperces bemutatónak köszönhetően eldönthetjük, hogy milyen az adott program.

Másfél hete jelent meg a tvOS 9.2-es verziójának a harmadik bétája a napokban pedig a negyedik, melybe olyan új funkciókat pakoltak az almások, mint a diktálás. Várhatóan a közeljövőben is hasznos bővítéseket kap a tvOS. Ami pedig az Apple TV-t illeti, az ötödik, hatodik generációra (ha mondhatjuk így), akkor teljesen kiforrott lesz, hiszen minden alapvető funkciót megkaphat, amit a jelenlegi  iOS magában rejt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

  1. strucc007 - 2016.02.24. 07:42

    Még mindig elég szegényes az app kinálat az ATV-re! Hogy mivel dobhatnák fel? Engedjék telepíteni az iPad-re optimálizált appokat. Tudom, h egy picit szarul néznének ki egy tv-n, de inkább ez, mint a nagy semmi :(

  2. Boxoló - 2016.02.24. 22:34

    Nem vagyok egy techEinstein de volna mit rá fejleszteni…

  3. Superlativus - 2016.02.25. 01:53

    Nagyon hiányzik a Bluetooth billentyűzet szinkronizálhatósága!

Szólj hozzá Te is!