Centriphone – az iPhone féle GoPro megoldás

HusztiD 2016.02.08. 14:00 iPhone 0 db 364

maxresdefault

A svájci Nicolas Vuignier sportoló egy olyan megoldást alkotott meg, aminek köszönhetően egy iPhone segítségével 360 fokos videókat vehetünk fel, akárcsak a nagy népszerűségnek örvendő GoPro kamerákkal. Sokatok biztosan használt már valamilyen akciókamerát, ám ha minden jól megy, akkor hamarosan az iPhone-okhoz is megvásárolható lesz egy kiegészítő, amellyel hasonló remek felvételeket készíthetünk.

Vuignier egy egészen nagyszerű videót rakott fel a YouTube csatornájára, amiről első ránézésre azt hihetnénk, hogy egy GoPro-val vette fel. Pedig nem, hiszen egy iPhone 6s volt a segítségére, amivel 360 fokos slo-mo felvételeket készített. A készülék lényegében egy tokban van, amit egy zsinórral lenget. Több információt egyelőre ugyan nem osztott meg, de várható, hogy a jövőben többet elárul az elképzeléséről.

A leírás alapján olcsó dolognak hangzik az elképzelés, viszont vessetek egy pillantást a videóra, hiszen tényleg ügyesen megtervezte a kiegészítőt úgy, hogy közben nem forog össze-vissza a készülék.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!