Március 15-én lesz az iPhone 5se event; ilyen lesz az iPhone 7 – mi történt a héten?

HusztiD 2016.02.07. 10:48 Apple, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 1 619

Ezúttal sem volt okunk panaszra, hiszen elég sok mindenről beszámoltunk az elmúlt napok folyamán. Ezúttal is az iPad Air 3, iPhone 5se és az Apple Watch triója vitte el a hetet, azonban voltak egyéb érdekes történések is.

Apple-Watch-iPad-iPhone

Március 15-én lesz az iPhone 5se és iPad Air 3 event

Úgy tűnik, hogy egy bő hónap múlva az Apple bejelenti a már egy ideje szóban forgó újragondolt 4 colos okostelefont, a legújabb táblagépet, illetve új Apple Watch modelleket egyaránt. Az alábbi infó egy megbízhatónak vélt forrásból származik, így hamarosan hivatalos megerősítésre számíthatunk. Nem mellesleg a korábbi pletykák szintén a március 14-ei hetet jelölték meg az előadásra.

Apple Worldwide Developers Conference Opens In San Francisco

Bővebben itt.

Még mindig a Samsung a menő, de az Apple látványosabban gyarapszik

A Strategy Analytics adatai szerint még mindig a Samsung a piacvezető, hiszen a tavalyi évben ők szállították le a legtöbb okostelefont világszerte. Nem lehet panasza az Apple-nek sem, hiszen azon felül, hogy még mindig a második helyen végeztek, jócskán sikerült megemelni az eladásaikat.

d50ca18b279fe634

Bővebben itt.

A Smart Connector által frissíthetőek a kiegészítők

Egy Twitter felhasználó, Stefan Wolfrum jelezte, hogy érdekes dologra bukkant az iOS 9.3 második bétájában. Az új szoftver frissítése után nem sokkal a rendszer felajánlotta, hogy új firmware érhető el a csatlakoztatott Logitech Create billentyűzethez.

496068

Bővebben itt.

Elvileg kiszivárgott az iPad Air 3 tervrajza

Nem csak ez a hét, de még az előző pár nap is az iPad Air 3-ról szólt. Szó szerint. Úgy néz ki, hogy a piac az iPhone 5se mellett jelenleg az új táblagéppel van elfoglalva, hiszen ezúttal az Engadget tett szert egy értékes infóra. Megbízható, ám meg nem nevezett forrásból megszerezték az Air 3 tervrajzát.

ipad-air-3-leak-engadget

Bővebben itt.

Nyomásérzékeny Touch ID szabadalom az Apple-től

Újabb szabadalom látott napvilágot az Apple-től, melyben ezúttal a Touch ID-ről írtak le okosságokat. Mint a címből már kiderült, egy olyan ujjlenyomat olvasó szenzor elképzelését védették le, amely egyben nyomásérzékeny lenne. Lehetséges, hogy a jövőbeli iPhone és iPad modellek már ilyen Touch ID-val kerülnek forgalomba.

touch-id-640

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében hírt adtunk, hogy ismételten az Apple-t utánozza a Samsung, majd arról is, hogy február 21-én érkezik az új csúcsmodelljük. A hónap első napján megkaptuk a legújabb drónvideót, majd hallatott magáról a Porsche CEO-ja. Kicsivel később megtudhattuk, hogy több kamerás iPhone-nal kísérleteznek az almások, s a MacRumors informátorai beszéltek az iPhone 7 dizájnjáról.

iphone_7_render_mr

A hét második felében a Microsoft felvásárolta a SwiftKey-t, az Apple pedig a LegbaCore biztonsági vállalatot. Nem sokkal később a Sony pénzügyi elnöke elmondta, hogy jövőre már szinte minden okostelefon dupla kamerával fog piacra kerülni, majd beszámoltunk, hogy 174 milliárd forintnyi összeget fizet az Apple szabadalomsértés miatt. Végezetül új programot hirdetett az Apple, később pedig megtudhattuk, hogy a Sennheiser nem aggódik a jack csatlakozó elhanyagolásáért.

Ezek voltak az ötödik hét legemlékezetesebb történései. Mivel ezen a héten nem kaptunk új bétafrissítéseket, így várhatóan a következő hét elején már kapunk új iOS 9.3, OS X 10.11.4, watchOS 2.2 és tvOS 9.2 bétákat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. Gery - 2016.02.07. 17:05

    Én úgy tudom, hogy még nincsen bejelentve az 5se. Ez csak találgatás.

  2. David - 2016.02.07. 20:07

    Lehet buko lesz az 5se szerintsm annak idején az 5S teloval évekre elore dolgozott az Apple. Nekem pl minden frissitéssel egyre gyorsabb.

  3. Pool - 2016.02.07. 23:48

    Kár h én ezt nemtudom osztani Dávid. :((( (i5s)

  4. Zoli - 2016.02.08. 13:06

    Nekem is egyre jobb!5s

  5. Koroncz János - 2016.02.13. 07:14

    5S ok teló,de kellene Full Hd Fm rádió külsö sztereó igazi fekete color :))

Szólj hozzá Te is!