A Microsoft felvásárolta a SwiftKey gyártóját

HusztiD 2016.02.03. 15:21 Egyéb 1 db 110

swiftkey-6-themes

A Financial Times értesülései szerint a Microsoft felvásárolta a méltán népszerű SwiftKey gyártóját, akik nem csak Androidra, hanem iOS-re egyaránt elhozták a népszerű virtuális klaviatúrájukat. A beszámoló alapján összesen 250 millió dollárt fizetett ennek a megszerzéséért a redmondi vállalat.

A SwiftKey modult 300 milliónál több felhasználó használja a már említett két rendszeren. Az alkalmazás korábban fizetős volt, azonban kicsivel később átváltottak az úgynevezett freemium modellre, ami annyit takar, hogy ingyenesen letölthető és korlátozottan használható, azonban ha többet szeretnének az emberek, akkor bizony fizetniük kell az extrákért. Természetesen mondani sem kell, hogy statisztika szerint az emberek beérték az ingyenes, alap változattal.

A Microsoft egyébként nemrégiben adta ki a Windows Phone billentyűzetét iOS-re, így várhatóan idővel összeolvasztják a SwiftKey-vel. Vagy ha erre nem is kerül sor, akkor mindkettőnél jelentős változásokra számíthatnak az iOS és Android tulajok.

Közületek ki használj a SwiftKey-t?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Norbert - 2016.02.04. 07:16

    Én

Szólj hozzá Te is!