7 milliárd dollár értékű OLED egyezség az Apple és Samsung között

HusztiD 2016.01.19. 06:51 Egyéb 0 db 321

iphonedisplay

A koreai ET News értesülései alapján a Samsung és az Apple új egyezséget kötött az AMOLED kijelzők kapcsán, amit a jövőbeli iPhone modellekben fognak használni. A megállapodás szerint a koreai gyártó 7,47 milliárd dollárt fektet az OLED gyártásba az Apple által, amivel kielégítik az almások szükségleteit.

A madarak azt rebesgeti, hogy a Samsung kijelzőgyártásért felelős divíziója 30-ról 45 ezerre emeli a panelek gyártását havi szinten, amit még ugyanennyivel tudnak kiegészíteni szükség esetén. Ha igazak a szóbeszédek, akkor a Samsung még további 830 millió dollárt fektet saját zsebből az OLED bizniszbe amit a későbbi  Galaxy és egyéb kínai gyártók modelljeinél használnak fel.

Az elmúlt hetek folyamán már megannyi hírt olvashattunk e téma kapcsán. Legutóbb például azt, hogy az egyik beszállítójába fektetett az Apple, de még a microLED panelek is felmerültek. Végül pedig, hogy mikorra várható az AMOLED kijelzők integrálása, az pontosan nem tudott, de akár már jövőre viszont láthatjuk őket az Apple készülékeiben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!