Németországban drágultak az iPhone és iPad modellek

HusztiD 2016.01.04. 07:02 iPad, iPhone 0 db 480

28-iphone

Az Apple előző hét péntektől, azaz január elsejétől megemelte az iPhone és iPad modellek árait Németországban. Pontosabban nem csak az Apple, hanem az összes többi gyártó egyaránt, hiszen a Bitkom egyesület egy új illetéket vezetett be a másolásvédelem kapcsán.

Az új adó életbe lépésének köszönhetően minden Bitkom tagnak 5 euróval terhelték meg az okostelefonok illetékét, míg tableteknek 7-tel. Amennyiben valamelyik gyártó vagy importőr nem tagja a Bitkomnak, náluk 6,25 és 8,75 euróról beszélhetünk. Nem nagy mértékű drágulás történt, azonban az iPhone 5s, 6 és 6s készülékek 5 euróval drágultak, miközben az iPad Air, Air 2, Mini 2, Mini 4 és Pro modellek árai 8 eurót csúsztak feljebb.

Miért emeltek tulajdonképpen? Egy új egyezmény született a német kereskedelmi egyesületek és a jogtulajdonosok között. Ha olyan médiafájl van az iPhone vagy iPad készülékeden, amit illegális forrásból töltöttél le, akkor ennek az adónak ezt a rést kell befoltoznia. De persze ez csak akkor igaz, ha Németországban vásárolsz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!