Az LG és Samsung párosa szállítja az OLED kijelzőket az Apple számára

HusztiD 2016.01.04. 07:07 iPhone 0 db 293

iphonedisplay

Az ET News szerint az Apple már lezárta az egyezségét az LG Display és Samsung párosával, akik a hírek szerint a 2018-ban megjelenő iPhone modellekhez fognak OLED kijelzőket legyártani. Az elmúlt időszakban már többször hallhattunk erről a témáról, azonban legutóbb még a microLED panelekről szóltak a hírek.

A két koreai vállalat elvileg 12,8 milliárd dollárt költ arra, hogy megnöveljék az OLED gyártásának kapacitását az elkövetkezendő két-három évben. A hírek szerint az LG teljesen átáll az LCD panelekről az OLED-ekre, amivel újabb költségeket spórol meg. A jelenlegi információk szerint az LG kapja a megrendelések nagy részét, míg a maradék 30 százalékot a Samsungra bízzák.

Az utóbbi időben egyre többet olvashattunk már erről a témáról, s biztos, hogy idővel az Apple átáll az OLED panelekre. A kérdés már csak az, hogy mi lesz a nem olyan rég Tajvanban megszerzett laboratóriummal, ahol elvileg microLED paneleken dolgoznak a mérnökök. Mindenesetre az LCD-ről OLED-re való váltás több előnnyel jár, melynek köszönhetően szebb képi megjelenítést, kevesebb fogyasztást és vékonyabb kivitelt érhetnek el az almás mérnökök.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!