Saját kijelzőt fejleszt az Apple

HusztiD 2015.12.15. 09:54 Apple, iPad, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 287

appletaiwandisplay

Tovább fokozódnak az elmúlt napok témái, hiszen már nem egyszer hallhattunk arról, hogy a 2017-ben vagy a 2018-ban megjelenő iPhone modellek már OLED kijelzővel lesznek felszerelve. Legutóbb erről tegnap számoltunk be, de az este folyamán a Bloomberg arról adott hírt, hogy Tajvan északi részén egy titkos laboratóriumot nyitott meg az Apple annak érdekében, hogy egy új kijelzőt fejlesszenek ki a jövőbeli iPhone és iPad készülékekhez.

És miért? Mert az Apple maga szeretne létrehozni egy olyan kijelzőt, ami sokkal vékonyabb, könnyebb, kevesebbet fogyaszt ám ugyanakkor nagyobb fényerővel rendelkezik, mint amit jelenleg használnak. Teljesen logikus lépés a kaliforniai vállalattól, hiszen így az ő kezükben van az egész fejlesztés, ugyanakkor nem függnek másoktól. Nem elég messze menni, az iPhone 6s és 6s Plusban lévő processzorok között is tapasztalható különbségek vannak, így feltehetően a kijelzőnél is ez játszhat szerepet, hogy nem szeretnék, ha az egyik gyártóé a színvonal fölött, míg másiké az alatt lenne.

screen-shot-2015-11-17-at-5-42-42-pm

Az információk szerint egyébként az almásoknak már sikerült 50 embert megszereznie, akik olyan helyi vállalatoktól mentek át, mint a Qualcomm, akivel már régóta partneri kapcsolatban állnak, vagy az AU Optronicstól. A Bloomberg megerősítette, hogy a gyár teljesen az Apple irányítása alatt van, továbbá a dolgozók is Apple azonosító kártyával rendelkeznek. Ettől függetlenül egy munkatárs sem kommentálta a dolgot, hogy pontosan min dolgoznak az új létesítményben.

Ezzel a lépéssel egyébként csökkenthetik a partneri kapcsolatokat, hiszen jelenleg a Sharp, LG, Samsung és Japan Display az Apple beszállítói a kijelzőket illetően. Mivel eléggé kezdetleges ez a dolog, így feltehetően csak a későbbi iPhone, iPad vagy akár Apple Watch modellekben láthatjuk viszont az Apple új kijelzőit.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Koroncz János - 2015.12.15. 19:23

    FM rádió kellene ;))

Szólj hozzá Te is!