Közel 800 bank és pénzintézet támogatja az Apple Pay-t

HusztiD 2015.12.10. 08:53 Apple, Egyéb 0 db 309

apple-pay-australia

Az Apple Pay tavaly ősszel, az iOS 8.1 megjelenésével indult útjára, melynek elsőre még kevés támogatója volt. Ahogy teltek a hónapok, úgy tett szert egyre több bank és pénzintézet szponzorációjára a kaliforniai óriás. Október végén például még csak 600 egyedi támogatója volt a szolgáltatásnak, azonban december elején közel 200-zal emelkedett a számuk.

Az elmúlt két hét folyamán újabb 40 bankkal és pénzintézettel bővült a lista, akik ezentúl támogatják az almás fizetős szolgáltatást. Többek között a TowneBank, WSFS Bank, Ohio Valley Bank és a Hawthorn Bank kezdte el az Apple Pay-t használni, amivel immáron közel 800 intézet támogatja Amerika szerte a szolgáltatást. Feltehetően hamarosan az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában is tovább bővül az Apple, a következő év elején pedig hazai pályán elérik az ezres határt.

Az elmúlt hetek folyamán egyébként már többször hallhattunk ezzel kapcsolatosan, hiszen nem olyan régen Kanadában és Ausztráliában egyaránt útjára indult a szolgáltatás, ám az utóbbi kontinensen egyelőre kisebb-nagyobb problémák akadtak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!