Félmillió iOS felhasználót érint a legújabb malware ügy

HusztiD 2015.11.12. 11:25 Egyéb, iOS 2 db 530

171252065

Az utóbbi hetekben egyre többet hallhatunk a malware programokról az App Store kapcsán. Legutóbbi ilyen híres támadásról az XcodeGhost által olvashattunk, hiszen a támadóknak sikerült több száz iOS alkalmazást megfertőzniük. Ezúttal is hasonló a helyzet, csupán itt az Instagram felhasználóit érinti a probléma.

Aki korábban letöltötte az InstaAgent appot, az most veszélyben érezheti magát, hiszen az alkalmazás ellopta a felhasználói adatokat, többek között a jelszót is. Erre egy alkalmazásfejlesztő jött rá, aki azonnal jelezte az Apple-nek, hogy az applikáció titkosítás nélkül küldi el a felhasználói neveket és jelszavakat egy szerverre. Ebből következett, hogy több fiókban is posztoltak képeket a felhasználók tudta nélkül, amivel egy újabb malware ügy ütötte fel a fejét.

Érdemes észben tartani, hogy sose adjátok ki harmadik félnek az adataitokat, továbbá ne szedjetek le ehhez hasonló programokat, ami hasonlókat ígér. Az InstaAgent app többek között megmutatta, hogy kik nézték meg a profilunkat, azonban a háttérben minden adatot elloptak. Aki korábban letöltötte a programot és használta, az azonnal változtassa meg a jelszavát a saját biztonsága érdekében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Vélemény - 2015.11.12. 20:02

    Nem tudjátok, a Whoviewed applikáció is ilyen dolgokat művel? Ez az app azt mutatja meg, hogy ki nézte meg a facebook profilodat, ráadásul fizetős applikáció! Ezzel mi a helyzet???

    • HusztiD - 2015.11.12. 21:23

      Semmit sem tudunk róla. Viszont nem érdemes harmadik fél felé kiadni a jelszavad, így én azt javaslom, hogy inkább töröld le a programot és változtasd meg a jelszavad. Így bajod nem eshet belőle.

Szólj hozzá Te is!