Új konspirációs elmélet ütötte fel a fejét az Apple Car-t illetően

HusztiD 2015.11.10. 16:45 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 290

faraday-future-780x387

Egyre nagyobb a felhajtás az Apple Car körül, hiszen az utóbbi hetekben egyre többet hallhatunk róla. Most például idézőjelesen kiderült, hogy mely vállalat gyárthatja le az Apple számára a régóta szóban forgó elektromos autót.

A Faraday Future immáron egymilliárd dollárnál többet fektetett ismeretlen fejlesztésekbe, többek között pedig a Tesla-tól csaltak át mérnököket. A vállalatnak jelenleg 400 alkalmazottja van, továbbá 100 fővel tervezik bővíteni az idei év végéig, akik között a legjobb mérnökök és dizájnerek kapnak szerepet a tervek szerint. A hírek alapján nem csak Tesla alkalmazottait sikerült átcsábítaniuk magukhoz, hanem a BMW-től is. Többek között azt a tagot, aki felelős volt az i3 és i8-as koncepciókért.

faraday-future1-780x520

Egyébként teljesen az Apple-re vallna, ha a Faraday Future lenne az ő alias cégük. Korábban már volt erre példa, hiszen egy ilyen vállalat által nem hívják fel magukra a figyelmet. Azonban az LA Times szerint a Faraday brand egy kínai milliárdoshoz, Jia Yuetinghez tartozik, aki korábban már 7 milliárd dollárt fektetett a Leshi Internet Information &Technology-ba.

Hogy végül mi lesz, azt egyelőre nem tudni. Ha tényleg az Apple áll a dolog mögött, akkor ismételten sikerült értékes embereket megszerezniük. Ha pedig nem, akkor egy új riválissal is számolniuk kell az almásoknak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!