Kétezer moziból dobták a Steve Jobs filmet

HusztiD 2015.11.09. 13:03 Egyéb, Kiemelt hírek, Steve Jobs 4 hozzászólás 369

michael-fassbender-as-steve-jobs

Avagy mondhatnánk azt is, hogy a film, ami sokkal többet érdemelt volna. Nem titok, hiszen az előző hetek folyamán folyamatosan beszámoltunk, hogy hogyan teljesít a legújabb Steve Jobs film. Az október 9-ei premierkor csupán 4 moziban vetítették a produkciót, amivel Danny Boyle rekordot ért el, hiszen egyik filmje sem teljesített ilyen jól, mint ez. Azonban miután nemzetközileg is útnak eresztették, ott kezdődtek a problémák. Elsőnek 7,3 millió dollárt hozott, egy héttel később pedig 2,58-at, amivel már teljes bukásnak ítélték.

Most, hogy egy újabb hetet tudhatunk magunk mögött, ismételten kijelenthetjük, hogy katasztrofális hétvégét élt meg. És ez még egészen enyhe kifejezés. Az előző hétvége folyamán csupán 823 ezer dollárt produkált a Michael Fassbender alakította Steve Jobs. Ebből kifolyólag újabb rekordot ért el a film, hiszen 2072 moziból ejtették, amihez eddig még nem volt példa.

Az előzetes számítások alapján a legelső hétvégén 15 és 19 millió dollár bevételt kellett volna produkálnia a filmnek, amiből csupán 7,3-at kapart össze. A produkció jelenleg 16,68 milliós bevételnél áll, ami egy kicsivel előzi meg a 2013-ban bemutatott Jobs, melyben Ashton Kutcher kapta a főszerepet. Viszonyításképpen a nemrég mozikba került új James Bond Spectre 73 millió dollár bevételt hozott a konyhára a legelső hétvége alatt.

danny-boyle

Hogy pontosan mi lehet a bukás oka, arról csak találgatni lehet. A film előtt a Jobshoz közel álló emberek, mint Tim Cook, Laurene Powell vagy Jony Ive is elmondták a véleményüket, amely feltehetően hatással volt a potenciális nézőkre. Ugyanakkor Aaron Sorkin a hétvége folyamán interjút adott, melyben kifejtette, hogy azért nincs közönségük, mivel az a hír járja, hogy a produkció többnyire téves, pontatlan.

Végül pedig arról sem árt megfeledkezni, hogy egy réteg filmről beszélünk. Nyilván nem fog annyi embert érdekelni egy inkább életrajzinak nevezhető film, mint a legújabb James Bond. Ettől függetlenül szerepelhetett volna jobban is, de mint látjuk, erre már nem lesz esélye.

Ettől függetlenül ti várjátok a januári magyar premiert?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Lacika54 - 2015.11.09. 13:21

    Majd ha csinálnak egy Steve Jobs-ról szólót akkor azt majd megnézem………..

  2. Joci - 2015.11.09. 15:29

    Én már azt se értettem, hogy minek még egy film steve-ről amikor az ashton kutcheres már volt. Ugyan azt a bőrt mégegyszer lehúzni róla?? Érthetetlen. Vagy a Kutcheres nem volt igaz??

  3. Vélemény - 2015.11.09. 20:41

    Ha ekkora bombasztikus bukás, már csak azért is megnézem!

  4. chris - 2015.11.10. 09:19

    moziban nem hiszem… erdekes hogy egy amugyis retegfilmet is tobbedszerre csinalnak meg hatha meg tobb penzt ki lehet paszirozni az emberekbol..

Szólj hozzá Te is!