Az iFixit szétkapta az új iMac-et

HusztiD 2015.10.16. 12:59 Apple, Mac 0 db 350

14591-10247-FVgOYNgvnNaprS4Phuge-l

Nem tétlenkedett sokáig az iFixit csapata, ugyanis a kedden megjelent új iMac-re sikerült lecsapniuk, melyet szokás szerint darabjaira szedtek. Legutóbb az iPhone 6s és 6s Plus készülékeket vizsgálták, nem sokkal később pedig kiderült, hogy az Apple meghurcolta őket az új Apple TV miatt. Ennek ellenére nem ment el a csapat kedve, hiszen legutóbb az újonnan megjelent belépőszintű iMac-re sikerült szert tenniük.

A szerelést követően az első dolog, amit megállapítottak, hogy a nem Retina felbontású kijelzőt az LG Display gyártotta. A 2015-ös masina belseje nagyjából megegyezik az előtte egy évvel piacra dobott elődjével, azonban vannak kisebb változások. Mint a napokban megtudhattuk, a Fusion Drive kisebb flash egységet kapott az előző generációhoz képest, ugyanakkor az antenna kábelek ezúttal az AirPort kártyához vannak rögzítve. Maga az AirPort egyébként ugyanaz amit  a 2013-as iMac-ekben használt az Apple.

AZphNGyVMiBsKPCm

A belépőszintű gépben egy 1,6 GHz-es kétmagos Intel Broadwell processzor, 4x2GB LPDDR3 RAM (1867 MHz), Intel HD 6000-as grafikus chip és egy terrabájtos (5400 rpm) merevlemez található, illetve opcionálisan egy terrás Fusion Drive vagy 256GB SSD kérhető plusz felárért. Továbbá az új 802.11 ac WiFi szabvány is helyt kapott, ami mellett Bluetooth 4.0 van. Mint kiderült, a memóriaegységeket a Samsung gyártotta, amik az alaplaphoz vannak forrasztva. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók később nem bővíthetik, be kell érniük azzal ami van (rendeléskor választható 16GB-os modell).

A 2015-ös iMac mindösszesen egy pontot kapott a tízből, ami azt tükrözi, hogy szinte képtelenség javítani. Nem bővíthető a RAM, mivel forrasztva van, akár csak a processzor, így ezek meghibásodása esetén nem cserélhetőek. További rossz pont, hogy az üveg és az LCD egybe van ragasztva, ugyanakkor macerás felnyitni az új gépet, ha nincsenek hozzá megfelelő szerszámaink.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!