Ennyit jelent az optikai képstabilizátor az iPhone 6s Plus-ban

HusztiD 2015.09.28. 17:27 Apple, iPhone 3 db 2,207

iphone6scam

A tavaly megjelent iPhone 6 és 6 Plus hardveresen teljesen egyforma volt, azonban mégis volt két erős érv a nagyobbik modell mellett. Egyik a kijelző nagyobb felbontása, míg a másik az optikai képstabilizátor volt. Idén ugyanez a helyzet, hiszen mind a 6s és 6s Plus ugyanazokat a hardvereket kapta meg, ám ezek az extra funkciók csak a Plus készülék esetében érhetőek el.

Az alábbi videót a Giga Tech csapata csinálta, akik bemutatják, hogy 4K videófelvétel mellett mennyit jelent egy optikai képstabilizátor. Mindenekelőtt persze nem árt tudni, hogy az iPhone 6s-ben is van képstabilizátor, azonban ez szoftveres alapon működik az optikaival szemben. Mint a beszámolójukból kiderült, mindkét telefon egészen jó Full HD-s videókat vesz fel, különbség csak minimálisan látható. Azonban a 6s gyengébben teljesít, ha 4K-ról van szó, hiszen ahogyan az látható, kézben tartva nagyon remeg. Ehhez képest az iPhone 6s Plus jobban megbirkózik a feladattal, hiszen szemmel látható a különbség. A Giga Tech azt is megjegyezte, hogy a nagyobbik telefon nem csak videókat, de jobb képeket csinál az optikai képstabilizátorának köszönhetően.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. Dr. Csok - 2015.09.28. 17:42

  Youtube video stabilizatorahoz kepest a 6p-é is kutya füle.

  • HusztiD - 2015.09.28. 17:52

   YouTube kapcsán nem árt tudni, hogy sokat levágnak az eredeti videóból, hogy ne remegjen annyira. A 6s esetében is ez van: 4K videót azért tud kevésbé stabilizálni, mert abból már nem tud annyit levágni, mint a full HD-s videók esetében. Ezért teljesít gyengébben, ha 4K-ról van szó.

 2. iKocka - 2015.09.28. 20:02

  HusztID igen, az minél fontosabb, hogy ne vágjon le belőle semmit.

Szólj hozzá Te is!