Az idei MacBook-nál is gyorsabb az iPhone 6S

HusztiD 2015.09.28. 11:45 Apple, iPhone, Kiemelt hírek, Mac 0 db 557

Az iPhone 6S pénteki megjelenését követően tesztek áradatai láttak napvilágot, melyekből viszonylag mindent megtudhattunk az új eszközökkel kapcsolatosan. Az egyik legérdekesebb teszttel John Gruber állt elő, aki a Geekbench segítségével nem csak az új telefonokat, hanem az idén megjelent MacBook-ot is lemérte. Mint a címből kiderült, az újonnan piacra dobott iPhone 6S és 6S Plus-nak már-már sikerül felülmúlnia egy notebook teljesítményét.

iPhone 6S (1)

John beszámolójából megtudhattuk, hogy az iPhone 6S 2500 pontot ért el egymagos, míg 4340-at többmagos teljesítményben Geekbench-ben. Ezek a számok már elegendőek arra, hogy beelőzzék a 2015-ös MacBook-okat. Ha összevetjük az alábbi értékeket, akkor láthatjuk, hogy egymagos teljesítményben simán beelőzi a belépő és a közép modellt, míg csupán minimálisan marad alul a család legerősebb tagjával szemben. Ha a többmagos eredményeket nézzük, akkor ott ugyanez már nem mondható el, hiszen az 1,1 GHz-es masina minimálisan többet ért el, mint az új iPhone készülékek, ami attól függetlenül nem rossz, hiszen csupán egy okostelefonról beszélünk.

iPhone 6s MacBook
(1.3 Ghz)
MacBook
(1.2 Ghz)
MacBook
(1.1 Ghz)
Single Core 2500 2631 2420 2295
Multi-Core 4340 5268 5018 4464

Érdemes megemlíteni a mezei iPhone 6-ot és a jelenleg piacon lévő legerősebb Androidos készüléket, a Galaxy Note 5-öt. A tavaly megjelent hatos modell 1610 pontot kapott egymagos, míg 2890-et többmagos teljesítményben, miközben a droidos telefon 1431 és 4717-et. A Note 5 alulmarad egymagos teljesítményben, azonban többmagosban már simán megelőzte az 1,1 GHz-es MacBook-ot.

macbook12retinagold

Érdemes megjegyezni, hogy az új MacBook család az Intel ultratakarékos Core M CPU-it használják, ami nem elég gyors az Air és Pro modellekben lévő testvéreikhez, ám az átlagfelhasználók számára bőven elég. Mondjuk ez nagyban függ attól, hogy milyen programokat használunk, illetve a gépben található többi hardvertől is.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple iOS eszközei lassan túlszárnyalják az OS X masinák egy bizonyos részét. Ennek kapcsán érdemes lesz megnézni az iPad Pro teljesítményét, hiszen könnyen megeshet, hogy simán lekörözi mindhárom MacBook modellt. A hivatalos információk szerint 1,8x gyorsabb a Pro tablet processzorteljesítményben, mint az Air 2, ami természetesen nem elhanyagolandó tényező. Két hónap múlva érdemes lesz megnézni ugyanezeket az eredményeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!