Megérkeztek az első iPhone 6S ejtéstesztek

HusztiD 2015.09.25. 18:17 Apple, iPhone 0 db 865

maxresdefault

Ahogyan várható volt, megérkeztek az első iPhone 6S és 6S Plus ejtésteszt videók a telefonok megjelenésének köszönhetően. A szeptember 9-ei event alkalmával megtudhattuk, hogy az új készülékekben egy erősebb, 7000-es sorszámú alumíniumot használnak, továbbá a kijelző is sokkal erősebb, mint bármelyik piacon lévő okostelefoné. Eddig csupán két felvétel került fel a videómegosztókra, mind a kettőben más környezetben tesztelték, hogy mit bírnak az új telefonok.

Az első videóban alapvetően három magasságból történik az ejtés. Az első a zsebből valót mutatja be, ahol szemmel láthatóan nem esik bajuk az új telefonoknak, csupán kisebb karcolásokat szereznek. A második kísérletnél megközelítőleg 180 cm magasságból történik az ejtés, ahol ugyanazok tapasztalhatóak, azonban egy kicsivel erősebbek a karcok. A harmadik próbálkozás már kicsit merészebb, hiszen ott megközelítően két méter fölötti magasságból zuhannak a telefonok. Mint látható, itt bizony betört az iPhone 6S kijelzője, azonban az iPhone 6S Plus annyira jól bírta, hogy kipróbálták három méterről, ahol szintén nem esett komolyabb baja.

A második videóban szintén három próbálkozás történik, mindegyik nagyjából egy méteres magasságból. Az első alkalmával a hátlapjára ejtették a telefonokat, ahol látszik, hogy viszonylag jól bírja a strapát az új alumínium. A másodikban már függőleges helyzetben történik az esés, melynek hatására mindkét modell alján megfigyelhetőek az esés nyomai, illetve a 6S esetében kicsit eldeformálódott az aljzati jack. A harmadik tesztben kijelzővel lefelé zuhannak a telefonok, melynek hatására egyik készülék sem úszta meg anélkül, hogy ne tört volna be.

Az alábbi felvételekből persze nem lehet száz százalékos következtetéseket levonni, hiszen nagyban függ attól, hogy milyen felületre és milyen formában esik ki a kezünkből a telefon. Jó lett volna azt is megtudni, hogy a betört kijelzőknél használható-e még a 3D Touch funkció vagy sem, de ezekre még nem derült fény.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!