Az eddigi legjobb kijelzőt kapta meg az új iPad Mini

HusztiD 2015.09.22. 16:19 Apple, iPad, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 706

ipad-mini-4

A hónap folyamán az Apple bemutatta az új termékeit, ahol a tabletek között az újdonsült iPad Pro-é volt a főszerep. Az új Miniről sajnos nem sokat tudhattunk meg a hivatalos eseményen, csupán annyit, hogy hardveresen hasonlít az Air 2-höz, később azonban kiderült, hogy mégsem annyira gyors. Ezen felül nem olyan régen kaptunk egy unboxing és összehasonlító videót is az új táblagépről.

Legutóbb a DisplayMate csapatának sikerült lecsapnia az új Minire, akik a teszt során megállapították, hogy végre a méltán felnőtt a Mini a nagyobb testvéreihez, hiszen az új kijelző az eddigi legjobb, melyet az Apple valaha a táblagépeibe rakott. Az eredmények alapján teljesen pontos, 101 százalékos RGB színskálát mutat, míg a korábbi modell csak 62 százalékot fedett le. Maga a kijelző egészen jó tükröződési indexel rendelkezik, hiszen ennek mértéke csupán 2 százalék, míg a legutóbbi Air készülék esetében ez 2,5 volt. Ha a harmadik Mini-hez hasonlítjuk, akkor annak 6,5, míg a legelső iPad-nek 9 százalékosak voltak ugyanezek az eredményei.

Az iPad Mini 4 képernyője nem csupán ezeknek, hanem a kontrasztarány javításának köszönhetően lett jobb, hiszen a beszámoló szerint természetes fényviszonyok között 2,5-3,5-szoros aránnyal rendelkezik a harmadik generációs testvéréhez képest, míg az Air 2-höz mérve 36 százalékkal teljesít jobban. A szakértők az új táblagép kontraszt értékelésére 225 pontot adtak magas természetes fényviszonyoknál, ami az eddigi legmagasabb pontszám, amit valaha kiosztottak. Ennek köszönhetően szabadban is élvezetes a Mini 4 használata, hiszen nem csak, hogy kevésbé tükröződik, de a kontrasztjának és a színskálának köszönhetően tökéletes képet kapunk erős fényviszonyok mellett.

Eléggé meggyőző lett az új Mini annak ellenére, hogy az Apple bemutatóján csupán pár szót ejtettek róla. Az iPad Pro megjelenésével ismét lecsap a DisplayMate csapata, így érdemes lesz megvárni, hogy mit mondanak annak az óriási kijelzőjéről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Nagyi - 2015.09.30. 21:44

    Tudtok valami infot lesz ujjabb ipad megjelenes ebben az evben, ezen a 2on kivul?

    • HusztiD - 2015.09.30. 21:51

      Az eddigi pletykák alapján már csak jövőre várható (legalábbis az Air 3, ha konkrétan ez érdekel).

Szólj hozzá Te is!