Új szabadalom: napenergiát használhat készülékeiben az Apple

Sloan 2015.07.20. 12:00 Apple, Egyéb 0 db 268

Az Apple általában minden olyan fejlesztését szabadalmaztatni szokta, ami valamilyen jövőbeli terméknél alkalmazható lehet, így nehéz megfejteni pontosan milyen újításokra is számíthatunk, hiszen nem mindegyiket használják fel végül. A PatentlyApple oldalán minap megjelent cikk szerint az egyik új szabadalmi kérelmet olyan technológiára nyújtották be, amely akár megoldást hozhat az akkumulátor élettartamának problémáira. 

solarpanel

A szabadalmi kérelem szerint napelempaneleket integrálnának érintőfelületekbe, pl. trackpadekbe vagy érintőképernyőkbe. Az Apple hozzátette: “a napelem elektromos árammá alakítja a környezeti fényt. A leírás alapján olyan technológiáról van szó, ami olyan termékeknél is használatba kerülhetne, mint a Magic Trackpad vagy a Magic Mouse. Mindkettő Bluetooth segítségével kommunikál a Mac-kel – ezekben az eszközökben azonban egy idő után muszáj elemet cserélni. A Wireless Keyboard hasonló problémákkal küzd, a mostani kialakításban azonban egyelőre nem látjuk, hová is kerülhetnének a napelemek.

A napelemes megoldás mindenesetre biztosan pozitív fogadtatásban részesülne, ráadásul a technika akár a hordozható MacBookok trackpadjén is alkalmazható lenne vagy akár az iPhone-ok és az Apple Watch-ok esetében is hasznos lehet. Az elmúlt években többször is találtunk olyan álláshirdetéseket, melyekben az Apple napenergia terén jártas szakembereket keresett – ez a terület fontos szerepet játszik a cég megújuló energia stratégiájában is, így az Apple biztosan szívesen használná a technológiát készülékeiben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!