Az Apple 2013 óta kísérletezett a 4K tartalomszolgáltatással

Sloan 2015.06.22. 13:11 Apple, Egyéb 0 db 109

Az Apple 4K videó tartalmakat kért a Sony Pictures-től digitális terjesztés és on-demand streaming tesztelés céljára – olvasható a WikiLeaks által újonnan kiszivárogtatott dokumentumban. 

appletv

A Sony Pictures Entertainment egyik divíziója, a Culver Digital Distribution Inc. Apple-nek írott levele került nyilvánosságra, melyben a két cég megállapodásáról is szó esik, a 4K-s Sony filmek és műsorok tesztelését és előkészítését illetően. A levél 2013. szeptemberi keltezésű, így feltételezhetően az Apple azóta aktívan foglalkozik 4K tartalmakkal. Az Apple-t már korábban is hírbe hozták a 4K-val – különösen 2013-ban, amikor azt rebesgették, hogy a cég egy  4K TV-n dolgozik.

Aztán az is szóba került, hogy az Apple TV A8-as chippel piacra dobott új generációja is képes lesz 4K tartalom lejátszására és emellé jön a TV-s streamingszolgáltatás is. Legújabb pletykák azonban ebből a 4K lejátszást megcáfolták. A 4K, azaz az Ultra HD minőség egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a 4K TV-k pedig egyre megfizethetőbb áron kerülnek piacra, valamint olyan streaming szolgáltatásokon is elérhető már az Ultra HD, mint például a Netflix.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!