Az Apple szerkesztőket keres az iOS 9 új News alkalmazásához

Sloan 2015.06.16. 13:43 Apple, iOS 3 hozzászólás 557

Az iOS 9 őszi megjelenése egyre közeleg, s az Apple weboldalán megjelent álláshirdetésekből kiderül: szerkesztői csapatot keresnek új News alkalmazás tartalmainak alakításához. 

News-app-for-iOS-9

Az Apple a hírek szerint olyan embereket keres, akik képesek felismerni és leszállítani a legfontosabb nemzeti, helyi és globális vezető híreket. A szerkesztők irányítják majd a tartalmakat a News hírfolyamában, ők kurálják a kategóriák tartalmait, készítik majd el a hírleveleket, valamint a kiadókkal és a szerkesztőségekkel való együttműködést is ők koordinálják majd. A jelentkezőknek legalább újságírói vagy kommunikáció szakos BSc/BA diplomával kell rendelkezniük, és minimum 5 éves szerkesztőségi tapasztalattal. Mindemellett az is elvárás, hogy a pályázók értsenek a tartalmi analitikához és a közösségi eszközökhöz is.

Amikor a múlt héten megrendezett WWDC eseményen bejelentették a News applikációt, elsősorban a kiadókkal való partnerségre fókuszáltak, pedig a hírek bárhonnan érkezhetnek. A mostani álláshirdetésekből kiderül, hogy az Apple szeretné elkerülni a nagy kiadóktól való függést, ezért emberi kurátorokat alkalmaznak a tartalmi válogatásra, ahelyett, hogy egyszerűen csak berántanák az RSS feedekből a híreket. Az Apple-nél általánosságban is megfigyelhető az irányított tartalom felé való elmozdulás. Ez az irányelv az App Store Játék kategóriájában és a hamarosan debütáló Apple Music esetében is megfigyelhető.

 Az iOS 9 valamikor ősszel érkezik – a frissítéssel eltűnik a Newsstand és helyét a News alkalmazás veszi majd át.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Ikrisz - 2015.06.16. 22:21

    Mar varom a 6s pluszt mikor jon szerintetek??

  2. Apples - 2015.06.16. 23:25

    Miért várod? Tényleg érdekel! Valami konkrét funkció vagy fejlesztés miatt?

  3. Patrick - 2015.06.17. 09:24

    Én is várom! Es azert mert az S a javított, jobb, felturbózott változat

Szólj hozzá Te is!