Az Apple továbbra is ötödik a Fortune 500-as listáján

UP 2015.06.05. 16:00 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 198

A Fortune magazin csütörtökön tette közzé a 2015-ös Fortune 500 listát, amin akárcsak tavaly, most is az Apple csípte meg az előkelő ötödik helyet bevételei alapján, ami nagyrészt az iPhone-ok és a Mac gépek eladásából származott.

2775460696_27b1aef4162

Az Apple-nek olyan termékkínálata van, amivel elérte, hogy az Apple rajongók újra sorba álljanak” – írta a Fortune, nem csak az iPhone 6-ra, hanem az Apple Pay és az Apple Watch sikerére is célozva. A magazin a vállalat piaci értékét is méltatta, hiszen 200 milliárd dollárról nőtt 2014-ben 700 milliárdra, mely köszönhető a tőzsdei árfolyamok 40%-os emelkedésének.

Nagyjából 39,5 milliárd dolláros hasznot hozott össze Cupertino tavaly a 182,8 milliárdos bevételből. Az Apple jövőbeli tévés szolgáltatásának tervével kapcsolatban azt írta a lap, hogy ezzel megkerülve a kábeles iparágat, komoly károkat okozhatnak a versenytársaknak.

A vállalat sikerei ellenére, az Apple-nek megvannak a maga problémái, pl. a hanyatló iPad eladások, a kínai okostelefon-gyártók erősödése és úgy általában az Androidos platformháború. Elmondható tehát, hogy hiába a rendíthetetlen siker, továbbra is a legjobbra törekednek az Apple-nél a babérjaikon való csücsülgetés helyett.

Bár az Apple az egyik legnagyobb egyéni okostelefon gyártó a piacon, viszont ha az iOS és az Android platformok összehasonlítását nézzük, akkor a versenytárs népszerűbb és sikeresebb, ami a megoszlásokat illeti. A lista első négy helyét egyébként a Walmart, az Exxon Mobil, a Chevron, és a Berkshire Hathaway foglalja el. A top 10-ben nem található még egy technológiai vállalat, legközelebb az AT&T van a 12. helyen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!