iPhone 6S: 2GB RAM, 12 megapixel, rózsaarany kivitel

Skarp 2015.05.12. 19:12 Apple, iPhone 0 db 2 506

A negyedéves eredményekkel kapcsolatban legutóbb kisebbet bakizó Ming-Chi Kuo közzétette újabb belsős füleseit, amiből pár új információt tudhattunk meg.

iphone6

Ma jött ki a KGI Securities újabb analízise, ami több sajtómunkáshoz is eljutott. Az első “fontos” változás, hogy a 6S rózsaarany árnyalatban is elérhető lesz. Az arany szín még az 5S-sel mutatkozott be 2013-ban, de igazi aranyból készült iPhone eddig nem volt elérhető. Azt egyelőre nem tudni, hogy a rózsaarany csak színt, vagy konkrétan arany bevonatot jelent. Ha az utóbbi nem tudni, hogy a luxuskivitel mennyibe fog kerülni – a Watch árából kiindulva nagyon sokba, hiszen az 10 ezer dollárról indul.

A belső szerkezet a Bendgate-hez hasonló problémák megelőzésére némileg meg lesz változtatva és elvileg a Plus kiadás zafír képernyőborítással érkezhet, amennyiben a leejtős teszteken felmerült problémákat sikerül megoldani. A készülékek plusz egy mikrofont kaphatnak a hangminőség javítása érdekében és jöhet a Force Touch is, ami azonban megnehezítheti a tömeggyártást. A fotómániások örülhetnek, hiszen a hátlapi kameránál megapixelek száma is 12-re nőhet.

Azt még márciusban elmondta, hogy az A9-es processzor 2 giga RAM-mel érkezhet, az iPad Air 2-höz hasonlóan (az iPhone 5 óta egy giga memória volt az összes almás telefonban). Azt is pedzegették korábban, hogy saját SIM szabványára válthat itt is az Apple – olyanokra, mint az utolsó szériás iPad-nél. Kuo megismételte korábbi állítását, miszerint nem lesz idén új 4 hüvelykes modell, viszont a Touch ID szenzorán jelentősen fejlesztettek, mind pontossági, mind biztonsági szempontból.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!