Itt az iOS 8.4 első bétája a megújult Zene applikációval

UP 2015.04.14. 12:10 Apple, iOS, Kiemelt hírek 1 db 579

Az Apple már ki is adta az iOS 8.4 első bétáját tesztelésre a regisztrált fejlesztőknek, alig öt nappal az után, hogy hivatalosan is megjelent az iOS 8.3. Az új béta buildazonosítója a 12H4074d, mely letölthető az iOS Developer Centerból az Xcode 6.4 bétájával egyetemben.

2-1940x1132_640x

Az új iOS bétával érkezik az átalakított Zene app, mely új dizájnt kapott. A MiniPlayer is megújult a frissítésben, ahogyan a “Most játszott” fület is átszabták és a globális keresési lehetőség miatt könnyebben kutathatunk számok után az appon belül. Új külsőt kapott az iTunes Radio is a zenei felfedezéseid megkönnyítése érdekében. Az új külsővel az applikáció sokkal csinosabb lett, amivel könnyebb a zenei tartalmak felfedezése. Személyre szabott lejátszási listát is készíthetünk, saját képpel és leírással. Mostantól minden zenész fényképét láthatjuk az Előadók nézetben és a kedvenc számaink mindig közvetlenül elérhetők.

A legutóbb hozzáadott albumok és lejátszási listák mindig a könyvtár elejére kerülnek, hogy könnyebben elérhetőek legyenek a legújabb kedvencek. Az új iTunes Radioval könnyebb az új zenék felfedezése, mint valaha, mivel a “Mostanában játszott” füllel azonnal visszatérhetünk a kedvenc csatornánkhoz. Választhatunk a kiemelt csatornák közül vagy indíthatunk egy újat is a kedvenc előadóinkból vagy dalainkból kiindulva. Az új MiniPlayerrel láthatjuk az aktuálisan játszott számot és irányíthatjuk a lejátszást is miközben a zenéink között böngészünk. A Most Játszott szám megtekintéséhez csak meg kell érintenünk a MiniPlayert.

Az Most Játszott fül új dizájnjával láthatjuk az album borítóját, az AirPlay segítségével pedig vezeték nélkül tudjuk majd a zenéket streamingelni anélkül, hogy kilépnénk a fülről. Az Up Next fül segítségével már előre megtudhatjuk mely szám következik zenei könyvtárunkból. Ezentúl könnyedén átrendezhetjük a nóták sorrendjét, hozzáadhatunk vagy kihagyhatunk bármikor, bármilyen zenét. A globális keresővel pedig az összes nézetben kereshetünk egyszerűen a zenék között a nagyító megérintésével, ezzel is elősegítve a megfelelő szám gyors megtalálását, dee akár az iTunes Radiót is elindíthatjuk a találatokból.

Az új iOS 8.4 Zene appjával kapcsolatban azonban ismert már néhány hiba, amivel jó tisztában lenni, még mielőtt valaki letöltené. A Sirin keresztüli iTunes Radio irányítás egyelőre nem működik, ahogy az AirPlay streaming sem. A csatornák megosztása az iTunes Radióval szintén problémás és nem lehetséges csatorna elindítása egy számról a Most Játszott felületen. Az is előfordulhat, hogy a zenei alkalmazás váratlanul kilép, ha lejátszási listát törlünk vagy a képernyőt fekvő nézetbe akarjuk elforgatni. A pletykák szerint az iOS 8.4-et és az új zenei appot egy vadonatúj, a Beats Musicra épülő zenei szolgáltatás követheti, mely a júniusi WWDC konferencián debütálhat. A szolgáltatás nagy hangsúlyt helyez a hírek szerint az exkluzív tartalmakra. Kiváncsian várjuk.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. ledtamas - 2015.04.14. 13:42

    A zene aplikáción kívül vajon van-e más jellegű újdonság, javítás a 8.4-ben?

Szólj hozzá Te is!