Cowen & Co.: 31 millió eladott Watch 2015-ben

UP 2015.04.14. 13:59 Apple, Apple Watch 2 hozzászólás 256

Kifejezetten magas annak a valószínűsége, hogy az Apple Watch próbájára érkező ügyfelek az előrendelés leadásával sétálnak ki az üzletből, derül ki a kiskereskedelmi alkalmazottakkal végzett felmérésből.

Apple-Watch_640x

Timothy Arcuri, a Cowen and Company munkatársa ugyanis meglátogatta az Apple pár üzletét a hétvégén, ahol az óra próbájára szolgáló pénteken kezdődő találkozókról beszélt az alkalmazottakkal. Arcuri és csapata több tucat eladóval beszélt és a visszajelzések alapján a beérkező ügyfelek 85-90 százaléka előrendelés leadása után távozik az üzletből. Az elemző elmondta, hogy a felmérés alapján az első hétvégén egy millióra becsüli az előrendelt készülékek számát, ami véleménye szerint elismerésre méltó és jóval több, mint amire számított.

A Slice Intelligence 9090 online vásárlóval kitöltött kutatása alapján azt feltételezte, hogy első egy millió megrendelt példányt 24 óra alatt elérte az Apple Watch. Arcuri becslése szerint 3 millió példányt adhat el az Apple a júniusi negyedév végéig, ami 7 millióra növekedhet szeptember végére. Az átlagos eladási ár 449 dollárról indulhat, majd 422 dollárra csökkenhet a következő negyedévben az elemző szerint. Hosszabb távra tekintve Arcuri véleménye szerint 31 millió példányt adhatnak el az első egy évben – amennyiben ez bekövetkezik, a vállalat történetének legnagyobb első éves eladási rátája lenne bármely termékét tekintve.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. kukcsi - 2015.04.14. 22:21

    nem semmi

  2. Vélemény - 2015.04.15. 10:22

    Hát, ha meg tudják valósítani az elképzeléseiket az egészségügyi applikációk és a hozzájuk kapcsolódó rendszerek kapcsán, akkor szerintem ezek a számok meg is lesznek!

Szólj hozzá Te is!