Hogyan vette rá Iovine az Apple-t a Beats megvásárlására

Skarp 2014.12.04. 15:22 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 278

iovine_meggyozo_kiemelt

A GQ magazin kérdezős paneljének vendége volt Jimmy Iovine, aminek köszönhetően némi betekintést nyerhettünk a 3 milliárd dolláros üzlet kulisszái mögé. A Beats-fejes elmondása szerint két évet várt, mire az Apple leokézta a felvásárlást. Meg kellett győznie őket, hogy szükségük van a cégére.

“Azt mondtam: Nem akarok másnak dolgozni. Az Apple-nél akarom ezt csinálni és tudom hogy náluk el is érhetem a célomat. Nem akarom a céget kiárusítani, ide akarok jönni, Steve cégéhez. Ismerlek titeket, tudom mire vagytok képesek és tudom, hogy értitek a popkultúrát. Tudom, hogy lyuk tátong a zenebiszniszeteken, engedjétek hogy betömjem.” – idézte fel a vezetőséghez intézett beszédének részleteit a zenemogul.

A lyukas metafórával Iovine arra utalt, hogy a zenei szolgáltatások területén az Apple kezd lemaradni, s különösen a streamingcégek megjelenésével lett ez igazán szembetűnő. Ahogyan korábban az iTunes is megreformálta a zenevásárlás és -hallgatás módját, az on-demand streaming hasonlót tett a digitális tartalomfogyasztással – akasztották a hóhért, ha úgy tetszik.

Bár jelenlegi tevékenységi köréről nem sokat mondott, azt azért elárulta, hogy a Cupertino-ban található főhadiszálláson végzi a munkáját. Beszélt első találkozásáról Dr. Dre-vel, a társalapítóval is. A Dre-t egy csapásra nagyágyúvá tevő The Chronic album promóciójával kapcsolatban tárgyaltak, s a Doktor Suge Knighttal, a Death Row Records hírhedt vezetőjével jelent meg, akivel 1991-ben közösen alapították meg a legendás hip-hop kiadót, ami olyan előadók lemezeit adta ki, mint Dre, Snoop Dogg vagy maga 2Pac.

Úgy nyilatkozott, Dr. Dre-vel speciális barátság köti össze. “Intuitívan bízunk a másikban, ez a legszorosabb kötelék, amiben valaha voltam. Tudjuk mit csinál a másik és tökéletesen megbízunk egymás ösztöneiben. Sokmindenen mentünk keresztül és ez a fickó… Mindig azt mondom: Ismerhetsz sok olyan embert, akire rálőttek, de olyanból nem sokat, akik vissza is lőttek – Iovine szavait persze ezúttal nem szó szerint kell érteni.

Zenei gyökereiről is beszélt az Interscope-alapító – a The Beatlest megjelölve kezdeti inspirációja alapjául. Iovine producerként nagy szerepet játszott olyan sztárok befutásában, mint Dr. Dre, Patti Smith, Eminem vagy maga a Főnök, Bruce Springsteen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!