Holnaptól megvásárolhatóak a független iPhone készülékek az APR-ektől

HusztiD 2014.02.27. 14:49 Apple, iPhone 9 hozzászólás 1 623

Azt hiszem minden magyar iPhone tulajdonos nevében elmondható, hogy erre a percre vártunk, mikortól már hivatalosan megvásárolhatjuk kedvenc telefonunkat kártyafüggetlenül valamelyik hazai Apple Premium Resseller üzletből. Aki az elmúlt időben idehaza akarta beszerezni az Apple telefonjának bármelyik modelljét, az kénytelen volt egy mobilszolgáltatónál megtenni azt, ami ráadásul nem volt független.

Nagyon jó hír ez nekünk, ugyanis ez akár azt is jelentheti, hogy a következő telefon megjelenésekor, ha hamarabb nem is, de nagyobb készülékszámmal kapnánk meg a telefonokat, hogy több igényt kiszolgáljon az Apple a magyar piacon. Aki pedig független telefont szeretne, annak nem kell kimennie a legközelebbi országba, hogy megvegye azt.

Alább az Apcom közleménye olvasható:

Az Apcom, az Apple magyarországi hivatalos disztribútor partnere elnyerte az iPhone készülékek hazai forgalmazásának jogát. A kínálatban február 28-tól lesznek elérhetők a viszonteladók számára a kártyafüggetlen iPhone-ok, és a vállalat a kínálat bővülésétől jelentős forgalomnövekedést tervez.

Február 28-án megkezdi a kártyafüggetlen iPhone készülékek hazai forgalmazását az Apcom, az Apple magyarországi hivatalos disztribútor partnere. Azzal, hogy a társaság elnyerte az iPhone-ok forgalmazásának hazai jogát teljessé válik a kínálat a magyar piacon. Az Apple okostelefonjait eddig teljesen legális forrásból két nagy mobilszolgáltatón keresztül, kártyafüggetlen verzióban pedig az Apple saját honlapján lehetett vásárolni.

„Azzal, hogy az Apcom elnyerte az iPhone-ok forgalmazásának jogát a hivatalos iPhone értékesítés harmadik fő pillérét alkotjuk Magyarországon. Folyamatos és megbízható lesz a hazai ellátás a kártyafüggetlen készülékekből, ráadásul a hazai viszonyoknak megfelelő, lokalizált telefonokat vásárolhatnak majd a fogyasztók a partnereinktől. További komoly előnyt jelent a hivatalos nyílt disztribúció elindítása az ár szempontjából. Mivel az Apple okostelefonjainak ára állandó lesz a viszonteladó partnerek számára – a cég hivatalos árazásának megfelelően –, így a javasolt fogyasztói árnak köszönhetően a felhasználók is kedvezőbb feltételek mellett vásárolhatják meg a készülékeket” – mondta Szeidl Tibor, az Apcom ügyvezető igazgatója.

A magyarországi kiskereskedelemben ugyan eddig is kaphatóak voltak kártyafüggetlen iPhone készülékek, azonban nehézkes beszerzés és kedvezőtlen feltételek – többek között a hazai viszonyoknak nem megfelelő tartozékok, a magyar nyelvű leírás hiánya vagy a nehézkes garanciális ügyintézés – jellemezték ezt a piacot. Emellett a bizonytalan beszerzési források miatt a forint-euró árfolyam változását követve módosult a hazai fogyasztói ár, így jelentős árkülönbségek voltak tapasztalhatók.

„Bízunk benne, hogy a nyílt disztribúcióval új alapokra helyezhetjük a kártyafüggetlen iPhone hazai forgalmazását, és sikerrel nyithatunk a jövőbeni partnereink felé. Ez a lépés fontos mérföldkő az Apcom életében, melynek köszönhetően a tavalyi mintegy hétmilliárd forinthoz képest az idén akár 20 százalékkal is nőhet a forgalmunk. Terveink szerint számos új viszonteladóval bővül partnereink köre, akik megbízható, tiszta forrásból szeretnének kártyafüggetlen iPhone készülékeket vásárolni” – tette hozzá Szeidl Tibor.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

9 hozzászólás

  1. TabletTarto - 2014.02.27. 15:26

    Ez a cikk nekem nagyon tetszik:) jót nevettem rajta.

  2. Motyon - 2014.02.27. 18:16

    Am ez miért jó nekünk? Hiszen megjelenéskor még nem kapható, fél évvel utána pedig már mindenkinek van. Ugyanakkor a szolgáltatónál olcsóbb, és mivel úgyis használom a telót, ezért megéri csomagban megvenni 2 évre, hiszen addig szoktam használni iphonet legalább.

  3. Kri$$$ - 2014.02.27. 18:46

    Erről már régebben nem volt szó?

  4. Aggressor - 2014.02.27. 19:01

    Hogy mik vannak…. Nekem lassan 2hónapja megvan a független 5s… Ezután sem tőlük fogom venni az biztos…

  5. Bladem - 2014.02.27. 19:03

    Én egyrészről örülök neki , mert telenoros vagyok , másrészről valószínünek tartom , hogy “áfazsonglőröktől” olcsóbb lesz , mint az itthoni boltokban , ahogy eddig is .

  6. Applefan - 2014.02.28. 05:46

    Így van, a kérdés az hogy a GSM boltba vett iPhone telefonok rá is érvényes e az 1 év garancia, illetve hogy kérik e szervizelesnel az Apple számlát ..

  7. Lerobi - 2014.02.28. 06:37

    A garanciáról annyit, ha regisztrálod a készüléket természetes,hogy van rá 1 év gyártói garancia. Bárhol vetted.

  8. Ricsi - 2014.02.28. 07:02

    Árakat nem találok

  9. Mitula bati - 2014.02.28. 20:14

    Figyelem! Azért nincsenek árak, mert ez egy nagyker. Földi halandó náluk nem vásárolhat. A cikk lényege, hogy a sok suttyó csempész mobil boltocska mellett, lesz legális kereskedő is, aki ettől az apcom tól vásárol.

Szólj hozzá Te is!