WWDC 2013 – Bővített iCloud és iWork is érkezik idén

sdaniel55 2013.06.11. 19:06 Apple, Egyéb 0 db 529

Az Apple a tegnapi WWDC 2013-as konferencia megnyitóján bejelentette és bemutatta az iCloud új funkcióját, az iWork-öt, mely Macen és PC-n egyaránt működni fog. A rendszer, mivel böngészőben fut, támogatja majd a Safarit, az IE-t, és a Chrome-ot is.

Az iWork webes felület funkciói megegyeznek az asztali verzióval. Szöveges dokumentumot szerkeszthetünk, képeket adhatunk a dokumentumhoz, a stílusokat is elérhetjük itt. Támogatja a Microsoft Office formátumokat is, így nem kell külön program, azok olvasására. Bárhonnan szerkeszthetjük, így nem kell e-mailben, vagy egyéb fájlmegosztó oldalakra feltöltenünk a dokumentumainkat.

Ha prezentálni akarunk, nem kell saját gépet vinni, elég megnyitni egy böngészőt és az iCloud-ot és már indíthatjuk is az előadást. A jövőben még több funkciót fog kapni az iWork programcslaád, például linket kérhetünk a dokumentumhoz, visszaállíthatjuk a régebbi verzióinkat, nyomtathatunk és még több böngészőt is támogatni fog.

Jelenleg még béta állapotban van, így csak a fejlesztők kaptak hozzáférést tesztelésre, de év végén már ez is elérhető lesz. Ha rendelkezel fejlesztői hozzáféréssel, akkor a beta.icloud.com oldalán már tesztelheted is az új funkciókat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!