Mélyponton az Apple-részvények: most érdemes beruházni?

Helme 2012.11.06. 09:11 Apple, Egyéb 0 db 753

Amikor előrendelhetővé vált az iPhone 5, az Apple-részvényei sosem látott csúcsot döntöttek, 700 ponton jegyezték őket. Aztán elindult a zuhanás, és a részvények 41 nap alatt 125 pontot veszítettek értékükből. Aki valaha is tűnődött azon, hogy Apple részvényeket szeretne vásárolni, akkor annak lehet, hogy most jött el az ideje.

Az árfolyam ilyen mértékű csökkenésének több indoka is lehet – például, hogy nemrég egy alapos tisztogatást jelentettek be a cégnél, amit az Apple Maps körül kirobbant botrány generált, egyébként egy hurrikán is elmosta a fél keleti partot, és a gazdasági válság sem elhanyagolható tényező.

Bár a tőzsde kiszámíthatatlan, a 9to5mac.com szerint az is előfordulhat, hogy a karácsony közeledtével a részvények árfolyama meredeken megugrik, és akár az 1000 dollárt is elérheti 2013 első negyedévére. Ez annak köszönhető, hogy az Apple-termékek egyre népszerűbb ajándéknak számítanak – most, hogy új iPad és iPhone is került a piacra, valószínűleg fokozott vásárlási lázra készülhetünk.

Az Apple egyébként 52 milliárd dolláros bevételt remél a karácsonyi dömping alatt, úgyhogy dacára a körülményeknek és a jelenlegi árfolyamnak, bizakodóak lehetnek a részvényesek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!