Felvásárolja az Instagramot a Facebook

KeleMan 2012.04.10. 08:28 Egyéb, iPhone, Programok 0 db 271

Derült égből villámcsapásként érkezett pár órája a BBC-től a hír, mely szerint a Facebook felvásárolja az Instagramot. Mark Zuckerberg, a Facebook CEO-ja elmondta, természetesen a továbbiakban is önálló márkaként fejlesztik a programot, mely rövid idő alatt rendkívüli népszerűségre tett szert az iPhone felhasználók körében.

“Szerintünk az, hogy az Instagram csatlakozik a Facebook-csapatához, fontos része a tapasztalatszerzésnek.” – mondta el Mark Zuckerberg

Az alkalmazás alig másfél éve, 2010. októberében indult hódító útjára, először csak az iPhone készülékeken. Pár napja jelent csak meg a népszerű fotómegosztó Androidos változata is, melyet egy nap alatt több, mint egymillióan töltöttek le. Az Instagram fejlesztői szerint olyannyira népszerű az alkalmazásuk, hogy naponta a 30 milliós felhasználói bázis 5 millió képet tölt fel. Azt a 10 alkalmazottat, akik az Instagramnál dolgoznak, hamarosan átveszik a Facebook csapatába – adta hírül az AP hírügynökség.

Ja és hogy mi pénzbe kerül egy ilyen fúzió? Egy milliárd dollárba.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!