Okostelefonra csatlakoztatható bankkártya olvasó a PayPaltól

Helme 2012.04.02. 17:30 Apple, Egyéb, iPhone, Kiegészítők 0 db 1 496

A nemzetközi online fizetési megoldást nyújtó vállalat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a PayPal Here elnevezésű új alkalmazás egy iPhone-ra és rövidesen Android operációs rendszert futtató készülékekre csatlakoztatható kisméretű kártyaolvasóból, valamint egy ingyenes mobilalkalmazásból áll.

Segítségével a kisvállalkozások és szolgáltatók közvetlenül a telefonjukról fogadhatnak fizetéseket PayPal-en, hitelkártyán vagy bankkártyán keresztül, sőt a telefon kamerájával akár csekkeket is elfogadhatnak, továbbá elektronikus számlát is kiállíthatnak.

A márciusban San Franciscóban bemutatott szolgáltatás jelenleg az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Hong Kongban érhető el a kiválasztott kereskedők számára. Ezekben az országokban most áprilistól bárki csatlakozhat a szolgáltatáshoz, de további országok bevonása is várható a közeljövőben. Jelen pillanatban azonban úgy tudjuk, hogy Magyarország nincsen benne a következő körben.

A szolgáltatás előnyös lehet az olyan kis cégek számára, amelyek nem tudják kitermelni egy bankkártya terminál költségeit. A kereskedők ingyenesen igényelhetik a kártyaolvasót, havidíjat és üzembehelyezési díjat sem kell fizetniük, csak a kifizetések után vonnak le jutalékot.A PayPal az eBay vállalata, amely nemzetközi online fizetési megoldást nyújt több mint 103 millió aktív felhasználójának 190 piacon és 25 valutában a világ minden táján.

(MTI/iPhoneHungary)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!