Call of Atlantis – egy újabb remek puzzle játék

KeleMan 2010.06.10. 09:42 Apple, iPhone, Játékok, Videók 0 db 2 283

A Call of Atlantis nevet viselő játékot anno végigtoltam PC-n, remek szórakozást nyújtott. Nemrég megjelent a “zuhatag” játék iPhone és iPod Touch változata is, mely jelenleg 0,79€ bevezető áron vásárolható meg. 7 ősi világban kalandozhatunk a játék során. Minden egyes világban különböző ereklyéket kell összegyűjtsünk az adott pályákon. Minimum 3 egyforma követ (babérlevél, pénzérme, kard és pajzs valamint ékkő) kell összepárosítani, ezzel kiütve a pályán található elemeket, melyek egy idő után ha a tábla legalsó sorába esnek felkerülnek a bal felső sarokba. Ha összegyűjtjük az alkotóelemeket, akkor vége az adott pályának is.

Később ezeket az elemeket pedig az adott ókori világ utolsó pályáján el is kell helyezzük a megfelelő helyre. Az adott pályákon találhatunk “power up”-okat is, melyek további bónuszt adnak a játékhoz, pl. több idő, bomba, mely több követ robbant ki, stb. A bal alsó sarokban pedig folyamatosan gyűlik az erőnk, a szerint, hogy nem csak 3 db, hanem legalább 4 vagy 5 egyforma követ ütünk ki egyszerre. Nagyon hasznos dolog, hiszen ezáltal, villámok kíséretében, amennyiben aktiváljuk azt, egyszerre több követ is kiüt a játék, ezáltal könnyítve meg a dolgunkat. A játék egy az egyben átirata a PC-s változatnak, így nem meglepő, hogy prémium kategóriás a cucc.

Mind a grafika, zene, a hangok, de még az irányítás is remekül van elkészítve. Az én 3G készülékemen is akadásmentesen futott, így mindenképp csillagos ötös a program.

Tulajdonságok:

– Egyedi mix a kaland és puzzle játékok között
– 54 egyre nehezedő pálya, soha véget nem érő újrajátszási lehetőséggel
– 7 ókori birodalom várja a felfedezését
– Vicces tények a birodalmakról
– Átvezető animációk kidolgozott történettel
– Fantasztikus grafikai megvalósítás
– Szuper vizuális és hangeffektusok
– Integrált Facebook kapcsolat lehetősége

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!