The Croods – Egy család beindítja a törzsfejlődést!

Tian 2013.03.14. 21:00 3 hozzászólás 3 086
The Croods – Egy család beindítja a törzsfejlődést!

Az Angry Birds alkotói egy újabb sikerjátékot indítottak útra a mai napon a DreamWorks-szel karöltve, melynek alapját a hazai mozikban is hamarosan debütáló Croodék nevű animációs film adja. A film alaptörténete szerint Croodék abban az ősi, elfeledett korban élnek, amikor a természet még kísérletező szakaszában van: fura lények és növények veszik körül vagy próbálják megenni őket, és ők nem hagyják magukat. Sokáig nem dugják ki az orrukat a barlangjukból, de egy szerencsétlen baleset következtében kénytelenek előjönni, és attól kezdve számukra csupa kaland, meglepetés és váratlanul felbukkanó húsevő az élet. Az iOS játékban mi magunk lehetünk részei Croodék életének, kalandjainak, mi magunk irányíthatjuk őket, hogy mit és hogyan csináljanak.

Az Angry Birds sorozatok példátlan sikereket értek el az évek során, hatalmas rajongótáborra tettek szert és napjainkban is még érződik a hatása ennek. Mint minden sikersorozat, előbb vagy utóbb eljut arra a szintre, amikor már igazából nem tud tovább terjeszkedni és fölösleges lenne egy újabb bőrt lehúzni róla. Volt itt már Seasons, Rio, Space, Star Wars, aztán következtek a malacok, a Bad Piggies formájában, de még volt itt tojásos szakácskönyv alkalmazás is, melyben 41 finomabbnál-finomabb receptet találhattunk. Szép volt, jó volt, de a Rovio is látta, hogy ideje továbblépni és valami újdonsággal előrukkolni. Így született meg például az Amazing Alex, illetve az újabb esélyes, The Croods.

A The Croods alkalmazás ingyenesen érhető el az App Store-ban, amiből sejthetjük, hogy na akkor itt alkalmazáson belüli vásárlásokra is számíthatunk, viszont ne ítélkezzünk előre, próbáljunk pozitívan gondolkodni, és reménykedjünk abban, hogy a Rovio-nál tudták, hogy nem játszhatják el a felhasználókkal azt, amit az Electronic Arts tett a Real Racing 3-nál. Miután letöltöttük és elindítottuk a játékot, egy kezdőképernyő fogad, ahol felajánlja a játék, hogy regisztráljunk egy Rovio fiókot, így a játékmentés online elérhető lesz, és az univerzális alkalmazásnak köszönhetően a többi Apple készülékünkön is ott folytathatjuk a játékot, ahol abbahagytuk. Itt felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért nem egy iCloud integrációval oldották ezt meg.

A The Croods ügyességi játékban a cél nem más, mint hogy segítsünk Croodéknak felépíteni saját kis otthonukat, berendezni mindenféle kelléket. A játék elején a családfőnek, Grug-nak kell kiadnunk a parancsokat. Grug az emberiség hosszú történetének legkeményebb dolgozó apja. Az ő számára nincs hétvége vagy nyári szabadság, beteget sem jelent soha. Naponta 24 órán át védi a családja életét, egy igazi minta apának számító egyed.

A legelső teendőnk, hogy csapdákat kell felállítanunk, amelyek segítségével rabul ejthetjük a körülöttünk tanyázó állatokat. A kezdet mindig nehéz, így mi magunknak kell összegyűjteni a szükséges kellékeket, mint például a répa, a bogyók, illetve hogy rendelkezzünk elegendő érmével. Az ingyenességnek az az ára, hogy a játékban várnunk kell a különböző kreálmányok felépülésére, viszont ezekre az elején még nem kell sokat várni, de akár gyorsítani is tudjuk a folyamatot a kristályok segítségével, amikből természetesen vehetünk magunknak többet is valódi pénz fejében.

Első kipróbálásra a játék elnyerte tetszésünket, reméljük a későbbiekben sem lesz panasz rá, bár biztos vannak olyanok, akiknek ez az építkezős, várakozós stílus nem éppen a kedvencük. Manapság egyre elterjedtebbek ezek a freemium játékok, amik igazából nem minden esetben a felhasználóknak kedvez, hanem arra összpontosul, hogy minél többet gomboljanak le az emberektől. Értjük mi, hogy az alkalmazáson belüli vásárlásokkal akarják elkerülni azt, hogy ne jelenlenek meg tört verzióba a játékok, viszont ha annyira erőltetik ezt a módszert, akkor illik legalább annyit elkérni egy adott extráért, amennyit mondjuk mindenki kifizetne, ha fizetős lenne a játék, és persze egy hajszálnyival többet.

Az egy jó kérdés, hogy vajon meddig lehet a játékkal úgy játszani, hogy minden időt kivárunk és nem költünk a játékban egy centet sem. A teszt során ahhoz a részhez érkeztünk, amikor is a raktár már nem rendelkezett elegendő férőhellyel és felajánlotta, hogy bővítsük ki 500 aranyérme fejében. Sajnos nem volt rá elég a keret, és itt jön képbe az alkalmazáson belüli vásárlás, amiből a legkisebb egység a 4.49 eurós csomag, ami 1000 érmét tartalmaz, de lehetőségünk van akár 54.99 euróért (~16.500 Ft) is vásárolni 15500 érmét, ami bőségesen elegendő lesz a játék során. Az utóbbit elég irreális összegnek tartjuk, ennyiért már navigációt vásárolhatunk, a 4.49 euró helyett meg kedvezőbb lenne egy 1-2 eurós csomaggal kezdeni.

[appext 582579535]

The Croods – Egy család beindítja a törzsfejlődést!
The Croods – Egy család beindítja a törzsfejlődést!
Összesen
4.5

Grafika

Hang/Zene

Irányíthatóság

Szavatosság

Játékélmény

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

3 hozzászólás

 1. Gulasoft - 2013.04.12. 11:43

  Az aranyérmékről annyit, hogy zebraház 45.000 arany, tehát mielőtt valaki marhára beleélné magát, hogy 15.500 arany elég lesz, azt le kell hogy hűtsem, semmire nem elég, mert előtt nem árt pár madárház, krokodilfarm és macskahalfarm (ez utóbbi 22.000 arany és 96 óra mire megépül), és persze mindből kell 2-3 darab.
  Kristályt a kövek és fák eltakarításából lehet szerezni, de költsétek semmi másra, csak a bogyótermő upgradre, és hagyjatok meg 50-et mer mikor megépítitek az átjártót ott is lesz egy bogyótermő, amit érdemes megfejleszteni (ez a szűk keresztmetszet a játékban)

 2. keszo - 2013.05.03. 18:19

  Sajnos 21-es pályánál megállt a játék.
  Végig lehetett játszani anélkül, hogy költöttél volna.

 3. FeCsa - 2013.10.15. 19:47

  25 pályánál kiírja max level:(

Szólj hozzá Te is!