Noontec Polo – a brutális teljesítményű útitárs

Helme 2013.03.25. 15:40 5 hozzászólás 2 178
Noontec Polo – a brutális teljesítményű útitárs

Ismételten egy noontec terméket kaptunk a hazai forgalmazótól, ami igaz nem fejhallgató, hanem egy másik nagyon hasznos Apple kiegészítő. Ez nem más, mint a Polo, ami egy 4000maH teljesítményű külső akkumulátor. Az elmúlt hetekben jól megnyúztuk, elvittük mindenhová magunkkal, s bizony sokszor volt a segítségünkre ez a kis szerkezet.

A noontec Polo design-ja letisztult és egyszerű, nagyon szépen néz ki. Bár azt azért érdemes megjegyezni, hogy egyáltalán nem passzol az Apple-höz. Teljesen más formalekerekítéseket használ, illetve se a fehér sem pedig a fekete szín nem hasonlít az iPhone-ra felvitt festékréteggel. De ez legyen a legnagyobb probléma.

Mivel a noontec Polo nem nagyobb, mint egy iPhone, ezért zsebben is tökéletesen elfér. Így, ha elmész buliba, akkor a hátsó farzsebedbe simán be tudod csúsztatni a töltőt, senki sem fogja észrevenni a jelenlétét. A lányoknak pedig amúgy is van egy feneketlen minitáskájuk, amibe minden elfér, mégsem találnak meg soha semmit benne.

A hazai forgalmazó által írt 600 óra egy cseppet barokkos túlzás, az iPhone 5-öt  négyszer tudtuk feltölteni teljesen, de tizenegyszer tettük a töltőre, ami olyan 260 óra pluszt eredményezett. Persze ha nem használtuk volna minden nap a telefonunkat, akkor valahol 500 óra környékén lennénk.  Tehát aki intenzíven használja szeretett almás telefonját, annak nagyjából ezzel kell számolnia. Mindenesetre nagyon meglepődtünk azon, hogy eddig bírta a szerkezet.

A teljes lemerülés után nagyjából hat óra kell a noontec Polonak ahhoz, hogy ismételten teljes üzemmel működjön, így talán ez az egyik legnagyobb hátránya. Bár az is igaz, hogy nem kevés szuflát kell belepakolni. A gyártó egyébként számos csatlakozót biztosít, így szinte minden telefonnal tökéletesen működik. Lighting kábel ehhez még nem jár, – bár azt az információt kaptuk, hogy a gyártó már dolgozik ezen – viszont a gyári kábelt is bele lehet dugni, így nagy probléma nincs.

Komolyan azon gondolkodunk, hogy einstand felkiáltással megtartjuk magunknak, ugyanis nem egyszer bizonyult hasznosnak a tesztelés során. Tipikusan azoknak az embereknek készült, akik rohamtempóban élik az életüket és még arra sincs idejük – esetleg lusták arra – , hogy elkezdjét tölteni a telefonjukat, iPadjüket otthon.

A noontec szépen lassan komoly szeletet vág magának az Apple-kiegészítők piacán. Ezt azér tudjuk ilyen biztosan mondani, mert a Polo ajánlott fogyasztói ára 14990 forint, amiért 4000maH teljesítményű külső akkumulátort kapunk. Ez pedig ár-érték arányban szinte mindent ver. Ha további információt szeretnél megtudni a termékről, akkor keresd fel a hivatalos magyarországi weboldalt!

Noontec Polo – a brutális teljesítményű útitárs
Noontec Polo – a brutális teljesítményű útitárs
Összesen
4

Dizájn

Minőség

Használhatóság

Szavatosság

Ár/Érték arány

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

5 hozzászólás

 1. Slash - 2013.03.25. 16:29

  Egy szebb kinézetű, 5000maH külső akkut vettem ebayről, átváltva 4000 forintért. Ez az ár egy kicsit túlzás érte..

 2. Aradi Klára - 2013.03.26. 13:38

  Én ilyet veszek (noontecet) csak Powa-t, ami 10000 mAh :)

 3. HoneyBee - 2013.04.15. 16:06

  Az iPhone 5 aksija 1440 mAh-es. Ha ezt valaki 4szer feltölti 0-ról egy 4000-es külső akkuról, az még mindig elég nagy túlzás. Talán 50%-ról még sikerülhet is.
  A gyártó honlapja szerint 3szor lehet, az már reális lehet, ha egy egészséges 15-20%-nál nem merítjük tovább a telefont.

 4. appleface - 2013.12.08. 00:53

  Én ebayen vettem 5500 ftért 7800mAh-t és szép még jól is néz ki, plusz még van benne egy LED amivel használható zseblámpaként ;D úgyhogy ez a noontec Ár érték arány 2/5* max

 5. Robi - 2013.12.18. 09:40

  Az Iphone 5 akkumlátora 1440mAh Li-pol
  Ebbe milyen típusú az akkumlátor li pol vagy li ion.
  Ha Li ion azzal tölthető az iphone 5 akkumlátora nem lehet tőle baja?

Szólj hozzá Te is!