Ozaki iCoat 360 Travel

KeleMan 2012.07.26. 19:38 0 db 1 471
Ozaki iCoat 360 Travel

Tegnap már említettem, hogy az iSTYLE igen nagylelkű volt és kaptunk tesztelésre egy csomó cuccot tőlük. Az egyik ilyen az Ozaki új iCoat 360 Travel típusjelzésű iPad Smart Case kiegészítője, melybe 10 perc alatt beleszerettem és a fenébe kívántam az Apple megoldását. Az almás vállalat idén a WWDC 2012-es konferencia után jelentette meg az új Smart Case védőtokokat, melyek a Smart Coverrel ellentétben, már nem csupán a készülék előlapját, hanem a hátoldalát is védik egyszerre.

Az Ozaki azonban minderre rátett egy lapáttal és nagyon keményen kenterbe verte az Apple új kiegészítőjét. Az Ozaki iCoat 360 Travel hasonlóan a Smart Case védőtokokhoz teljesen beborítja az iPad 2-es vagy a harmadik generációs új iPad készüléket. Én egy iPad 3-as eszközzel próbáltam ki, rendkívül könnyű volt a 4 sarkánál belepattintani a védőtokba a táblát. Masszívan, jól tartja azt, mindenhol tökéletesen illeszkedik a készülék vonalaihoz.

Az iCoat 360 Travel védőtok eleje hasonló elven működik, mint az Apple megoldása. Természetesen csakúgy, mint az Apple védőtokjainál a fedlapot hajtogathatjuk a már megszokott módon, amivel kitámaszthatjuk a készüléket álló vagy fekvő helyzetbe. De a védőtok fedlapján van egy kis csalafintaság is, mely ugyan nem jutott eszébe Jonathan Ive dizájngurunak, viszont az Ozaki emberei mégis belepakolták azt.

És ez az igazi újdonság. Az “Y” alakú formaterv, mellyel még stabilabban támaszthatjuk ki az iPad táblagépünket. A fedlapban található mágnesek ugyanis a mellett, hogy annak felnyitásakor felébresztik az iPad készüléket, képesek egymáshoz is csatlakozni. Ezáltal több különböző módon is ráfektethetjük a vázra az iPadet. Vagy fél órán keresztül próbálgattam, hajlítgattam, összepattintottam a mágnesek segítségével a fedlapot, és az mindig megfelelően tartotta az eszközt.

Az Ozaki kiegészítőjénél az a jó, hogy az Apple megoldásain kívül – két fajta fekvő nézet – létezik egy harmadik megoldás is, mely álló helyzetben is képes kitámasztani az iPad táblagépünk, mellyel kényelmesen tudunk böngészni, zenét, podcastet hallgatni, vagy függőleges irányultságú játékokkal játszani, anélkül, hogy az eszköz a kezünkben lenne.

A kiegészítőnek ezen felül van még pár további óriási előnye is. A hátoldalán található egy hihetetlenül erős gumipertli, melyet a hátlapról ráhajtva át tudjuk fordítani a készülék elejére is, ezáltal megakadályozva például utazás közben, hogy felnyíljon az. A gumipertli anyaga poliészter és elasztikus gumiszál keveréke, könnyen nyúlik, de mégis visszaáll az eredeti alakjára, ha nem használjuk azt.

A gumipertli mellett pedig még egy stylus tartót is elhelyezett az Ozaki a készülék hátulján, melybe tökéletesen passzol bármilyen írószerszám. A stylus tartót a dobozban találhatjuk meg a védőtok mellett, amit magunknak kell felszereljünk, de ez szerencsére csupán pár mozdulat.

A védőtokot felhelyezve az iPad táblagépre látható, hogy az összes csatlakozónak a helye megfelelő kivágást kapott. Milliméterre pontosan illeszkedik a védőtok a kamerához, a hangerő szabályozó, némító gombokhoz. A 30 tűs tápcsatlakozónak is megfelelő méretet hagytak a tervezők és a 3,5″-es fülhallgató bemenet is könnyen használható marad.

Az Ozaki védőtokjának anyaghasználata rendkívül finom. A hátlap műanyag, mely stabilan tartja az eszközt, az előlap pedig poliuretán, melybe dombornyomással vannak elhelyezve a minták.

Az általam használt tok egy sötétkék színű modell volt, melynek fed- és hátlapján London különböző motívumai köszöntek vissza (Big Ben, Sherlock Holmes, Erzsébet királynő, a híres kétszintes piros busz, stb.) az Ozaki logója mellett. Ezen kívül létezik azonban még 9 szín, mely mind-mind más város különböző nevezetességeit mutatja be.

Piros – Peking, Drapp – Dubai, Sötétkék -London, Fekete – Róma,
Világoszöld – Tajpej, Narancs – New York, Rózsaszín – Párizs,
Sötétzöld – Rio De Janeiro, Világoskék – Sydney, Lila – Tokió

Az Ozaki iCoat 360 Travel mind a 10 színben kapható jelenleg az iSTYLE üzleteiben vagy a webshopjukban, egységesen bruttó 20.900 Ft-ért. Aki tervezte, hogy Apple Smart Case tokot vásárol, annak azt tanácsolnám, hogy szánjon még rá egy keveset és inkább válassza az Ozaki megoldását, mert ez most a tökéletes iPad védőtok, ez nem vitás. Nagyon kellemeset csalódtam az Ozaki megoldásában, bátran ajánlom azoknak, akik védelmezni szeretnék az iPad készüléküket.

Ozaki iCoat 360 Travel
Ozaki iCoat 360 Travel
Összesen
5

Dizájn

Minőség

Kezelhetőség

Szavatosság

Ár/Érték arány

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!