Fieldrunners 2.

KeleMan 2012.07.20. 09:00 0 db 554
Fieldrunners 2.

Megérkezett az új etalon a Tower Defense játékok szerelmesei számára. Új királyt hirdetünk, mert a Fieldrunners 2 képes volt arra, hogy legyőzze önmagát, még az első Fieldrunners részt is. Megszületett egy mindössze alig 45 MB-ot foglaló játék, amely újra órákig odaszögezett az iPhone készülék elé.

Információ! De mi is az a Tower Defense? A játékstílust nem ismerőknek legyen elég annyi, hogy ezt ki kell próbálni. Ha bővebben kellene leírjam, arról van szó, hogy különböző térképeken, különböző utakon csapatostól ront ránk az ellenfél. A mi célunk pedig, hogy a pályák különböző pontjaira fegyvereket telepítsünk, azokat fejlesszük, így verve vissza az ellenfelet, hogy az elérje a célját, azaz, hogy átjusson a tűzvonalon. Az ellenfél feltartásáért pontokat és pénzt kapunk, melyből újabb fegyverek vásárolhatóak.

Az első rész az elsők között volt az iPhone készülékekre, mely elhozta ezt a fajta játékstílust. Több millió darabos eladással büszkélkedhet, máig a legjobban fogyó játékok soraiban emlegetik. Az első rész magasra tette a mércét, de a Subatomic Stúdiónál dolgozó legények nem ijedtek meg a feladattól. A második rész hozta a kötelező elvárásokat és még rá is tett egy lapáttal. Az egy dolog, hogy Retina felbontást kapunk, de amikor először megláttam a színeket, azt hittem hanyatt dobom magam. Gyönyörű, ezt nem lehet szavakkal leírni. Olyan hangulatosra sikerült a kézzel készített és festett rajzfilmszerű grafika, hogy az már-már megszólal.

A pályák, az ellenfelek és a fegyverek kidolgozása is pazar. Utóbbiakból összesen 20 féle található a játékban, melyeket folyamatosan előrehaladva a játékban tudunk feloldani. Van itt gépfegyver, lángyszóró, légvédelmi ágyú, sőt még a bika fegyver a Tesla-torony is, mely irtózatos pusztításra képes. Vannak aknák is, melyeket az utakra telepíthetünk, amire ha az ellenfél rálép, kő kövön nem marad. Van légvédelmi támogatás is, de ezt csak bizonyos idő letelte esetén hívhatjuk segítségül, akik ilyenkor az egész pályát megszórják napalmmal.

A pályákon a második részben végre megjelentek a hidak és alagutak is, így még inkább szükségünk lesz a stratégiai érzékünkre, amikor a fegyvereket telepítjük. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a sok lassú ellenfél miatt egyből telepítünk egy halom gépfegyvert a pálya elejére, hiszen bármikor jöhet egy gyors motor vagy repülő, amit így nem tudunk lelőni. A fegyverekre visszatérve amúgy végre lehetőségünk van saját rendszert kialakítani, így mindig a legjobb fegyverekkel szállhatunk a csatába.

A kampány mellett van 3 fajta játékmód is, a Sudden Death, a Time Trial és a Puzzle. A pályák igen változatosak, az erdős, sivatagos és a városi térképek mellett megtalálható még pár darab igazán pokolinak ható vulkános térkép is. Az elmúlt pár napban a nemzetközi sajtótól remek kritikákat kapott a játék, melyek teljesen megérdemeltek a készítők. A játék 2,39€-s áron érhető el az AppStore kínálatában, melyhez természetesen jár a Game Center támogatás is. Számomra az egyetlen fájó pont csupán az volt, hogy a játék nem univerzális, így az iPad változatra még várnunk kell, de állítólag az is pár hónapon belül megérkezik.

Aki szereti a fenti játékstílust, az semmiképp se hagyja ki ezt a remek alkalmazást. Hatalmas élmény, remek kikapcsolódás és szórakozás egyben.

Fieldrunners 2 (AppStore Link) Fieldrunners 2
Fejlesztő: Subatomic Studios, LLC

Besorolás: 9+4.47058

Ár: HUF1,490.00 Letöltés

Fieldrunners 2.
Fieldrunners 2.
Összesen
5

Grafika

Hang/Zene

Irányíthatóság

Szavatosság

Játékélmény

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!