Noontec ZORO: a pénztárca megmentője

Helme 2013.01.21. 19:54 4 hozzászólás 2 981
Noontec ZORO: a pénztárca megmentője

Nem igazán ismerünk olyan embert, aki ne szeretné a zenét. A napjaink részévé váltak a dallamok. Dúdolgatjuk a vidám és a szomorú nótákat, ha utazunk, unatkozunk vagy egyszerűen csak jó – vagy éppen rossz- a kedvünk. Míg sokan megelégszenek a YouTube-ról konvertálóprogrammal letöltött gagyi minőségű zenékkel, addig másoknak van élménybeli elvárásuk.

Ezért szükség van egy olyan fejhallgatóra, mely képes a lehető legtökéletesebben visszaadni a szerző által elképzelt és megálmodott hangzásvilágot. Azonban nem mindenkinek van erre 80-100 ezer forintja. Aki hajlandó egy kis kompromisszumra, az ennek az árnak a töredékéért megtapasztalhatja azt, hogy egy jó fejhallgatóval mennyire máshogy szólnak a kedvenc dalok. A Noontec® ZORO ugyanis a pénztárcák megmentője.

A fül és-fejhallgató piac eléggé telítve van. A kifejezetten erre szakosodott cégeken kívül számtalan elektrotechnikai vállalat gyárt ilyen termékeket. Emiatt szükséges valami nagyot villantani azon új márkáknak, melyek szeretnének ebből a szegmensből egy kis szeletet
kiragadni. A Noontec elég pozitív szemléletmóddal tűnik ki a mezőnyből: a lehető legjobb minőséget adni, elfogadható áron.

Úgy látszik, hogy ez beválik, hiszen a külföldi hírportálok egyre többet foglalkoznak a fiatal márkával, a tesztekben pedig még a legkritikusabb újságírók is elismerik, hogy jó úton járnak. A Noontec® Magyarországon sem ismert, ami vélhetően azért van, mert az itthoni forgalmazás sem régóta indult el, azonban a boltok visszajelzései alapján a vásárlók nagyon meg vannak elégedve a ZORO fejhallgatóval. Mivel mindenki dicsérte, ezért kifejezetten kíváncsiak voltunk arra, hogy miként szuperál a termék.

A ZORO több színben vásárolható meg, mi egy pirosat kaptunk a teszteléshez. A doboz egyszerű, mégis igényes, azt az érzetet kelti, hogy bizony egy minőségi terméket fogunk. Azonban egyből feltűnik, hogy maga a fejhallgató hasonlít a Beats-éra. Bár fotókon
látszik, hogy igazából más az alakja, mint a korábban Dr. Dre  nevével fémjelzett fülesnek, azért egyértelmű, hogy a dizájn kialakításakor az irányvonalat innen merítették.

Szállításkor összehajtható, illetve a zsinór sem fix, hanem kihúzható és cserélhető. A ZORO lakkozott műanyag, aminek a minősége átlagos, viszont az ujjlenyomatokat nagyon gyűjti, így érdemes gyakran törölgetni. A műbőr párnákon lett volna még mit dolgozni, nagyjából egy óra után kifejezetten kényelmetlen tud lenni. Azonban, ha néha egy-két percre levesszük, akkor semmi gond nincs vele.

A külsőség és a viselés azonban nem minden. Ha a fő funkció nem szuperál jól, akkor az egészet lehet kidobni a kukába. Éppen ezért a legnagyobb kérdés az volt, hogy a Noontec® ZORO hangzásvilága mennyire jó. Közel három héten keresztül napi 4-6 órában hallgattunk különféle stílusú zenéket. Hans Zimmertől kezdve egészen a System of a Down-ig. Próbáltuk a lehető legváltozatosabb számokat élvezi a fejhallgatón keresztül.

A Noontec® ZORO remekül teljesített. Először nem igazán vártunk tőle sokat, hiszen mindössze 25 ezer forintba kerül, amiért a piacon nagyjából csak hulladékot lehet kapni. Vagy még annál is rosszabbat. A ZORO nem tökéletes, de mégsem lehet összehasonlítani a hasonló árfekvésű vetélytársakkal. Ebben a kategóriában messze a legjobb.

Sajnos a basszus, a mély és a mély-közép hangok nem az igaziak, viszont a többi eszméletlenül szépen szól. Tehát, aki a mai rádióban hallható slágereket szereti, az biztosan gyorsan meg fog barátkozni a Noontec® termékével. Ami még kifejezetten érdekes, hogy a fülpárnák nem szigetelnek jól, így maximum hangerőn nem csak mi hallgatjuk a kiválasztott dalt, hanem a velünk utazók is.

Összességében a ZORO egy nagyon ajánlható termék, hiszen az árával és a hozzá társított minőségével senki nem tudja megközelíteni az adott piacon. Annak érdemes beruháznia rá, akit nem zavar az, hogy a basszus nem zúzós, de minőségi hangzás szeretne miközben nem terheli meg kíméletlenül a pénztárcáját. További információ és az árusító boltok listája megtalálható a Noontec® hivatalos, magyarországi weboldalán!

Noontec ZORO: a pénztárca megmentője
Noontec ZORO: a pénztárca megmentője
Összesen
4

Dizájn

Minőség

Zenei élmény

Szavatosság

Ár/Érték arány

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

4 hozzászólás

 1. Csuty - 2013.01.21. 20:58

  Azért a Skullcandy nem olyan szar, még a lowrider és a cassette sem, ezek meg “csak” 13-15e Ft-al könnyítik meg a zsebünket.

 2. Sorrisa - 2013.02.07. 20:59

  Átlagfelhasználó lévén nekem nagyon bejött ez a füles, mert olyan hangzást produkál, amivel eddig nemigazán találkoztam ebben az árkategóriában. Egyébként már 19990 Ft-ért meg lehet kapni. Skullcandy meg nem véletlenül olcsóbb…:)

 3. Bömb Úr - 2013.02.14. 12:04

  Vegyétek meg nyugodtan, de igazi fejhallgatót (nem ilyen bohóc desingtermékeket) lehet venni ennél olcsóbban is és sokkal jobb hangzással ;)

  pl.: superlux

 4. Chewie - 2013.06.15. 18:26

  Bömb. Tudnál küldeni konkrétan ilyen márkákat? Mert szerintem a Panasonic elég jó de azért érdekelne más véleménye is.

Szólj hozzá Te is!