Joe Danger Touch

Tian 2013.01.15. 18:34 0 db 1 040
Joe Danger Touch

A többszörösen díjnyertes Joe Danger nevű motoros ügyességi játék a konzolos körökben már jól ismert darabja eme műfajnak, hiszen bizonyította, hogy azok a sikerjátékok közé tartozik, melyek képesek órákra lekötni a felhasználókat. A nagy népszerűségének köszönhetően pedig a Hello Games csapata úgy döntött, elhozza az iOS platformra is a játékot, így fogták és az egészet az alapoktól kezdve megalkották az érintőkijelzős verziót, melyet mostantól akár mobilkészülékünkön is élvezhetünk.

A Joe Danger Touch debütálását követően egyből meg is kerestem az App Store-ban és telepítettem az iPhone készülékemre, majd rögvest egy 2 órás elfoglaltságra sikerült is rávennie a játéknak, így volt időm kipróbálni, megismerni alaposabban a játékot, megtudni, hogy valójában mit is rejt az újdonság, mennyire állja meg a helyét a többi hasonló típusú játék mellett, mint például a Bike Baron. Elöljáróban annyit, hogy engem megfogott a Joe Danger, de nézzük miről is szól maga a játék.

Történetünk főszereplője, Joe Danger nem volt ám mindig a világ legnagyobb kaszkadőre. A kezdetekben, a többiekhez hasonlóan ő is egy hétköznapi srácként élt, akinek legnagyobb álma az volt, hogy legyen egy saját motorja, amivel szelheti az utakat, ám pénze ilyesmire a kezdetekben nem volt, így munkába állt és az újságkihordásból összegyűjt összes pénzét félre tette álma megvalósítása érdekében. Egy nap álma valóra vált, és Joe Danger neve a világ legnagyobb kaszkadőrei között szerepelt.

A Joe Danger Touch indítását követően először az előbb elmesélt történetet vizuálisan is megtekinthetjük, majd a főmenübe érkezünk, ahol a beállításokat, a Game Centert, illetve a Facebook, Twitter és ajándékozási lehetőségek menüpontokat találjuk. A főmenüből egy érintéssel már a játék indításához kerülünk, ahol összesen 10 részes csomagokban, fejenként 6 darab pálya várja a lelkes játékosokat.

A játékmenet a következő: gyűjts össze minél több érmet, csillagot a játék során, hogy a finisbe érkezve megkapjuk a különböző a kritériumoknak megfelelő érmet, mert később azok fejében oldhatjuk majd fel az újabb szinteket. A játék egyébként rendkívül változatos, mindig más célt kell teljesítenünk, tehát van amikor az érmeket, a csillagokat kell összegyűjtenünk menet közben, de van olyan is, hogy a betűket kell úgy összeszednünk, hogy nekünk kell megérinteni a képernyőt, viszont közben figyelve az útra és az akadályok elhárítására.

Összesen 24 karakter közül van lehetőségünk választani, illetve a játék során folyamatosan cserélni is kell őket, mert vannak olyan bónusz küldetések, ahol csak egy bizonyos karakterrel kezdhetjük meg a játékot, továbbá a tulajdonságukat is érdemes szem előtt tartani, mert a kombó és az egyéb szorzójuk egyedenként változik . A szereplők palettája egész széles, a különleges karakterek között, mint például a rendőr, a mikulás vagy elvis, találunk majmot, medvét, sőt még zombit is.

Összegezve a Joe Danger-t, egy addiktív, élvezetes, szórakoztató, remek 3D-s ügyességi játékot sikerült megalkotnia a Hello Games csapatának, mely az egyre nehezedő küldetéseknek köszönhetően hosszú órákra képes magával ragadni az embert és nem válik a játékmenet unalmassá a 10. mérkőzés után.

Az iPhone 3GS-től felfele az összes készülék támogatott, azonban a megjelenítés terén itt is, ahogy a legtöbb retina optimalizált játéknál, máshogy jelenik meg a kijelzőn a játék a különböző készülékeken. Az iPhone 4S készülékkel rendelkezők már 60 fps-en élvezhetik a játékot, az iPhone 5 tulajdonosoknál pedig minden grafikai beállítás maxon van.

Joe Danger (AppStore Link) Joe Danger
Fejlesztő: Hello Games Ltd

Besorolás: 9+5

Ár: HUF999.00 Letöltés

Joe Danger Touch
Joe Danger Touch
Összesen
5

Grafika

Hang/Zene

Irányíthatóság

Szavatosság

Játékélmény

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

Szólj hozzá Te is!