150 millió: Itt az újabb Instagram mérföldkő

Dan 2013.09.09. 20:17 Apple, Programok 0 db 253

A 2012 óta Facebook tulajdonban lévő Instagram-ot havi szinten már 150 millióan használják. A mérföldkő apropóján további meghökkentő adatokat árult el a vállalat.

Februárban még “csak” 100, míg júniusban már 130 millió havi aktív felhasználót jegyzett a népszerű fotómegosztó közösségi alkalmazás, mely újabb mérföldkőhöz érkezett: havi szinten immáron 150 millióan használják a Facebook tulajdonú Instagram-ot. A rendhagyó bejelentéssel egybekötött adatokat vasárnap hozta nyilvánosságra a vállalat, s mint kiderült a 150 millió felhasználóból csaknem 60% az Egyesült Államon kívül élő. Viszonyításképp, az Instagram legnagyobb riválisának tartott Vine-nak 40 millió regisztrált felhasználója van.

A szolgáltatás idén júniusban kibővült, a képeken túl immáron néhány másodperces videók rögzítésére is lehetőség van. Az Instagram 2010-ben jelent meg iOS-re, míg az Android felhasználóknak 2012 áprilisáig kellett várniuk a szolgáltatás android platformon való megjelenésére. Az alkalmazás videós funkciójában egyébként Justin Bieber tartja az első helyet, a popsztár által feltöltött egyik videó több mint 1 millió lájkot kapott.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

Szólj hozzá Te is!