Videó: így működne az iPhone-ba épített ujjlenyomat-olvasó

Dan 2013.09.09. 19:37 Apple, iPhone 3 hozzászólás 2 254

A san-franciscoi illetékességű Aatma stúdió egy rövid, néhány másodperces videót készített, melyben azt is szemléltetik, hogy a gyakorlatban hogyan működhetne az Apple hónapok óta emlegetett ujjlenyomat-azonosító mechanizmusa.

Az Apple még tavaly nyújtotta be biztonságtechnikai megoldásáról szóló forradalmian új szabadalmi tervét, mely egy a telefonba épített ujjlenyomat-olvasót takart. A berendezés amellett, hogy lényegesen biztonságosabbá tenné a készülékeket az esetleges lopásokkal szemben, nagyban hozzásegítené a készülék tulajdonosát ahhoz, hogy a telefonon tárolt adatok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. Bár a szabadalmi terven, illetve az eddig napvilágra került információmorzsákon kívül, gyakorlatilag vajmi keveset tudunk a készülék pontos működését illetően.

Egy főként animációs kisfilmek elkészítésével foglalkozó amerikai stúdió úgy gondolta, elkészíti az újdonság 3D-s leképezését, melynek gyakorlatban történő használatáról egy néhány másodperces videó formájában engednek betekintést. Kérdéses persze, hogy az Apple valóban ilyesfajta megoldásokhoz folyamodna, de mindenesetre valóban látványos és praktikus megoldás lehetne az ujjlenyomat-olvasó ilyen módon történő használata.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

3 hozzászólás

  1. a.sebi - 2013.09.09. 20:20

    Ez komolyan hír? Ez egy app basszus meg androidon is van….

  2. Szexuális Zaklatás Panda - 2013.09.10. 07:58

    Ez nagyon ratyi :D

  3. Netuddki - 2013.09.10. 08:58

    Asszem, csinálok egy apple-s hírportált. Baromságokkal én is bármikor tele tudom hányni!

Szólj hozzá Te is!