Sokkal strapabíróbb lesz az ultravékony M4 iPad Pro, mint elődjei

HusztiD 2024.05.13. 09:55 iPad, Kiemelt hírek 0 db 36

Az új iPad Pro az Apple valaha készített legvékonyabb terméke, a 13 hüvelykes modell mindössze 5,1 mm vastag (a kamera kiemelkedése nélkül).

Legutóbb 2018-ban tervezték meg az iPad Pro családot, ám akkoriban nagy vita alakult ki, mivel a felhasználók hamar észrevették, hogy viszonylag könnyen hajlíthatók az iPad-jeik, néhányan még a dobozból kibontás után is hajlítva érkeztek. Ennek a ultravékony újratervezésnek a kérdése a merevség és a tartósság szempontjából ismét relevánssá vált az almásoknál. Egy Arun Maininel készített interjúban az Apple alelnöke, John Ternus megcáfolta ezeket az aggodalmakat, megjegyezve, hogy az új iPad-nek áttervezett belső szerkezete van, amely javítja az eszköz merevségét.

A 2024-es 11 hüvelykes iPad Pro 5,3 mm vastag, a 13 hüvelykes modell pedig mindössze 5,1 mm – ami az Apple valaha készített legvékonyabb termékévé teszi. Az Apple egyik alelnöke, Greg Jozwiak elmondta Maininak, hogy az új ultravékony dizájn kompromisszumok nélkül érkezik, köszönhetően az Apple hardvermérnöki zsenialitásának.

Ternus elárulta, hogy az új 11 és 13 hüvelykes iPad Pro új belső szerkezeti elrendezéssel rendelkezik, amelyben az új fém boríték ül a logikai lapka tetején (Ternus szerint “vállkötés”) és középen fut az eszközön, központi bordát alkotva. Ternus szerint ez a változás “hatalmasan javítja a termék merevségét” és egyben pedig hozzájárul a jobb hőelvezetéshez is.

A múlt heti bemutatón az Apple azt állította, hogy az iPad Pro 20%-kal jobb hőelvezetéssel rendelkezik, köszönhetően a grafitszövetek hozzáadásának a és a réz használatának az Apple logójában.

Hamarosan láthatjuk majd ezeket a hardverváltozásokat magunk is, amint az iFixit és mások is kezükbe veszik az eszközt, hogy szétszereljék a tableteket. Az új iPad Pro modelleket május 15-én várhatjuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!