Wonderlust. – az Apple bemutatta az iPhone 15 szériát, az Apple Watch 9-et és az Ultra 2-t

HusztiD 2023.09.12. 20:22 Apple Watch, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 945

Az eseményt szokás szerint egy hangulatos felvezetővel kezdték meg, majd maga Tim Cook nyitotta meg az event-et, aki gyorsan szót ejtett elsőnek pár érdekességről, majd következtek a termékbemutatók.

Apple Watch 9

Bemutatkozott a kilencedik széria, melyben az eddigi legerősebb, S9-es processzor kapott helyet. Sok számítást ezentúl maga az óra fog elvégezni, így amikor Sirit megkérjük, hogy indítsa el az edzést, nem kell az iCloud és az iPhone által csatlakoznia. Ergo jó pár parancs sokkal gyorsabb lesz, mint eddig megszokhattunk.

Széltől szélig terjedő kijelzővel rendelkezik, valamint akár 2000 nit megvilágításra is képes. Frissítettek a gesztúrákon is, így például ha az egyik kezünk foglalt, akkor azzal a kezünkkel, amelyen az óra van, azzal is irányíthatunk: duplán megérintjük a hüvelyk és mutatóujjainkat, így telefont is fel tudunk akár venni, vagy alkalmazások között is válthatunk.

Apple Watch Ultra 2

Az új, második generációs Ultra is megkapja a dupla érintős tulajdonságot. A kijelzőnél itt már 3000 nit megvilágításról beszélhetünk, így minden fényviszony között látni fogjuk az óránk kijelzőjét.

Egy feltöltéssel 36 órán át bírja, viszont alacsony töltöttségű módban akár 72 órát is bírni fog.

Természetesen mindegyik óránál maradtak a korábbi árazások. A mai naptól lehet rájuk előrendelni, szeptember 22-én jelennek meg.

iPhone 15

Az első szembetűnő újdonság, hogy a nem Pro széria is megkapja az új dinamikus kameraszigetet, akárcsak az előző generációs csúcsmodellek. Most már azonban több mindent tud: például meccseket követhetünk élőben, vagy akár repülőjáratokat – arról nem esett szó, hogy ezek a funkciók akár az iPhone 14 Pro szériánál is elérhetőek lesznek-e.

Természetesen két méretben érkezik: 6,1 és 6,7 colos méretben. A dizájn hasonló az előző szériához, azonban mégis, minimálisan lekerekítettek a széleken. Természetesen a kamera is frissítésen esett át, így egy 48 megapixeles főkamera, valamint egy 12 megapixeles telefotó lencse is helyt kapott, ami 2x optikai nagyításra képes.

Újgenerációs portrék is bemutatkoznak – elviekben sokkal jobb és élesebb képeket készíthetünk még alacsonyabb fényviszonyok mellett is. Akárcsak tavaly videózásnál, most itt is fókuszt válthatunk szerkesztéskor, hogy ki legyen a portré mód közepében úgymond. A Lightning csatlakozó mostantól USB C lesz – meglépték az évek óta rebesgetett dolgot.

Természetesen az amerikai árak változatlanok maradnak, de magyar árakról egyelőre nem tudni.

iPhone 15 Pro

Az első és legszembetűnőbb dolog, hogy titániumborítást kaptak az új modellek. Ezek lesznek az eddigi legkönnyebb modellek, köszönhetően a titániumnak. Természetesen itt is 6,1 és 6,7 colos modellekről beszélhetünk, ahogyan már megszokhattuk.

A némítógomb eltűnik, helyette akciógom kapott helyet. Ezzel némíthatunk is, de akár beállíthatjuk különböző módokra: kezdje el a hangfelvételt, indítsa el a kamerát, vagy kapcsolja be a vakut.

A telefonok lelkét az új A17 Pro processzor adja. 3 nanométeres gyártástechnológiával készült, 6 magos CPU-t és 6 magos GPU-t rejt magában. Bemutatkozik itt is a ray tracing technológia, amivel közel konzolszerű grafikát ígérnek – mint a demózott The Division játékkal – de még az Assassin’s Creed Mirage-ot is megmutatták.

Kamerákról beszélve itt is egy 48 megapixeles főkamerát találhatunk, ami mellett egy 12 megapixeles telefotó is megtalálható, ami 5x-ös optikai zoomra is képes, valamint egy 12 megapixeles ultra széles lencsét. Elérhető most már a 4K60 mód is, ami egészen lenyűgöző.

Az amerikai árak maradnak a tavalyiak, de a magyar árazásról még nincs hír. Péntektől előrendelhető, szeptember 22-től pedig megvásárolható.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!